cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Χανιά: Μεγάλη αύξηση περιστατικών έρευνας και διάσωσης

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο είναι σχεδόν συνυφασμένο με την τουριστική περίοδο στην Κρήτη…

Χανιά: Μεγάλη αύξηση περιστατικών έρευνας και διάσωσης

Σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία των φορέων στην αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών έρευνας και διάσωσης κυρίως στις απόκρημνες παραλιακές περιοχές του Δήμου Σφακίων και του Δήμου Γαύδου, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Από τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε η δραματική αύξηση περιστατικών έρευνας και διάσωσης από την αρχή της τουριστικής περιόδου με τάση ανοδική για τα επόμενα χρόνια.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αποφασίστηκε η επισκευή και επάνδρωση φουσκωτού σκάφους από το Δήμο Σφακίων σε συνεργασία με το Δήμο Γαύδου προκειμένου να συνδράμει στις διασώσεις.

Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει κατάλληλο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την ενημέρωση των τουριστών και επισκεπτών για τους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες στα μονοπάτια και τα φαράγγια της περιοχής, πριν επιχειρήσουν οιαδήποτε απόπειρα ανάβασης ή διάσχισης, στη δημιουργία του οποίου θα συνδράμουν κατάλληλες υπηρεσίες, φορείς ή Σύλλογοι (π.χ. Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων).

Προκειμένου να υποβοηθούνται οι περιπατητές αποφασίστηκε η βελτίωση και επέκταση εφαρμογής για κινητές συσκευές, καθώς και η ενίσχυση της καμπάνιας ενημέρωσής τους για το σκοπό αυτό.

Πάντως, όπως είχε σημειώσει το «Cretanews» ήδη από την αρχή της τουριστικής σεζόν, πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο είναι σχεδόν συνυφασμένο με την τουριστική περίοδο στην Κρήτη, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες περιστατικά καταγράφονται με τουρίστες ξένων χωρών να χάνονται, να χάνουν τις αισθήσεις τους ή να τραυματίζονται σε πεζοπορικές διαδρομές και φαράγγια, με τις διασώσεις, ειδικά το καλοκαίρι, να είναι σχεδόν καθημερινές. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν καταγραφεί και θάνατοι, είτε από πτώσεις, είτε από παθολογικά αίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές, πεζοπόροι επιχειρούν διασχίσεις φαραγγιών, είτε μεσημέρι με υψηλές θερμοκρασίες, είτε βραδινές ώρες που δεν υπάρχει καλή ορατότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon