cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού τουρίστα σε φαράγγι της Κρήτης

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης…

Επιχείρηση διάσωσης Γερμανού τουρίστα σε φαράγγι της Κρήτης
Το φαράγγι της Τρυπητής

Η συνδρομή πυροσβεστικού κλιμακίου από την Ανώπολη Σφακίων χρειάστηκε προκειμένου να εντοπιστεί και να μεταφερθεί εκτός φαραγγιού ένας Γερμανός τουρίστας ο οποίος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Η παρέα των Γερμανών πεζοπόρων επιχείρησε να διασχίσει το φαράγγι της Τρυπητής όταν ένας από αυτούς παρουσίασε ταχυπαλμία και έντονη αδιαθεσία. Άμεσα οι φίλοι του ειδοποίησαν τις αρχές και στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική αλλά και το Λιμενικό προκειμένου να προσεγγίσουν τους τουρίστες.

Γιατρός ο οποίος συμμετείχε στην διάσωση, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Γερμανό και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αγία Ρούμελη και μετά στο λιμάνι των Σφακίων.

Πάντως, πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο είναι σχεδόν συνυφασμένο με την τουριστική περίοδο στην Κρήτη, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες περιστατικά καταγράφονται με τουρίστες ξένων χωρών να χάνονται, να χάνουν τις αισθήσεις τους ή να τραυματίζονται σε πεζοπορικές διαδρομές και φαράγγια, με τις διασώσεις, ειδικά το καλοκαίρι, να είναι σχεδόν καθημερινές. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν καταγραφεί και θάνατοι, είτε από πτώσεις, είτε από παθολογικά αίτια.

Ίσως, λοιπόν, θα έπρεπε οι φορείς του νησιού αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες να κάνουν ειδική ενημέρωση για τους κανόνες, τις οδηγίες αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν στις πεζοπορίες και τις διασχίσεις φαραγγιών σε όλους τους επισκέπτες τέτοιων περιοχών, ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα, άτομα με παθήσεις ή άτομα που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές, πεζοπόροι επιχειρούν διασχίσεις φαραγγιών, είτε μεσημέρι με υψηλές θερμοκρασίες, είτε βραδινές ώρες που δεν υπάρχει καλή ορατότητα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon