cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Χανιά: Παρεμβάσεις φοιτητών σε Περιφέρεια και Δήμο για τις μεταφορές

Οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν παρέμβασή τόσο στην Ατνιπεριφέρεια Χανίων, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, ζητώντας την επαναφορά τις τιμής της φοιτητικής κάρτας μετακινήσεων στα προηγούμενα επίπεδα…

Χανιά: Παρεμβάσεις φοιτητών σε Περιφέρεια και Δήμο για τις μεταφορές

Σε κινητοποιήσεις στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στο Δήμο προχώρησαν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά απέναντι στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για το ζήτημα της μετακίνησης των φοιτητών.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών, οι φοιτητικοί Σύλλογοι ΗΜΜΥ, Αρχιτεκτονικής.

Οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων στην παρέμβασή τους, τόσο στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη όσο και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για να επιστρέψει το κόστος της μηνιαίας κάρτας της μετακίνησης στα 17 ευρώ αντί για τα 40 ευρώ που έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής, της Δημοτικής αρχής αλλά και της Πρυτανείας παραδέχτηκαν ότι η αύξηση οφείλεται στην λεγόμενη “γραφειοκρατία” καθώς πρέπει να γίνει διαγωνισμός ανάμεσα σε εταιρείες ώστε να εγκριθεί το κονδύλιο που δίνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης για να εξασφαλιστεί η μείωση του κόστους μεταφοράς.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι η μετακίνηση των φοιτητών, η σίτιση και η στέγαση πρέπει να εξασφαλίζεται με ευθύνη του κράτους, κάνοντας λόγο για μία άθλια κατάσταση στην φοιτητική μέριμνα που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των αρμόδιων στην τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Μπροστά στις διεκδικήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων στις σημερινές κινητοποιήσεις, αποσπάστηκε η δέσμευση ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μείωση του κόστους της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας αλλά και ότι θα επιτευχθεί η επέκταση των δρομολογίων όλες τις διαδρομές του αστικού ΚΤΕΛ και για όλες τις μέρες της εβδομάδας, καθώς μέχρι στιγμής αυτό που ίσχυε ήταν ότι η μηνιαία κάρτα μεταφοράς κάλυπτε τις καθημερινές μέρες και την διαδρομή μόνο για το Πολυτεχνείο και τα Κουνουπιδιανά.

Στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους το επόμενο διάστημα, «απέναντι σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέτει τα ζητήματα της φοτητικής μέριμνας στην ζυγαριά κόστους -οφέλους και προωθεί την μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon