cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Χανιά: Παρουσία του Ν. Χαρδαλιά το πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

Το μεσημέρι της Κυριακής τελέστηκε το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους τάφους των δυο πολιτικών ανδρών στο Ακρωτήρι Χανίων.

Χανιά: Παρουσία του Ν. Χαρδαλιά το πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου
Τελετή στον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Ακρωτήρι Χανίων.

«Σε μια μεταβατική περίοδο, σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον η διορατικότητα ο μεταρρυθμιστικός λόγος, η λογική και ο πραγματισμός του Ελευθερίου Βενιζέλου δεν αποτελεί μόνο παρακαταθήκη αλλα αποτελεί εφαλτήριο, δείχνει το δρόμο για όλα όσα πρέπει να αποφασίσουμε και να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες», τόνισε από τα Χανιά μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Ο κ. Χαρδαλιάς στον σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο οραματιστή, μεταρρυθμιστή, χαρισματική, πολιτική και διπλωματική μεγαλοφυία. Παράλληλα επεσήμανε ότι οι πράξεις και η πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, υπηρέτησαν υποδειγματικά το δημόσιο και εθνικό συμφέρον αφήνοντας όπως είπε ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεώτερη ιστορία της χώρας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι «ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συνέδεσε το όνομά του με την επέκταση των εθνικών συνόρων. Υπηρετώντας τη «Μεγάλη Ιδέα» ένωσε και ενέπνευσε τους Έλληνες. Υπήρξε αριστοτέχνης της έγκαιρης ενέργειας και της υλοποίησης του εφικτού, αξιοποιώντας το ηγετικό του ταλέντο».

«Σήμερα, 86 χρόνια από το θάνατό του, η πολιτική διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου αποτελεί πηγή έμπνευσης, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων», πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπήρξαν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές, ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon