cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Χανιά: Πέφτει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Με πέντε εκδηλώσεις πέφτει σήμερα, Κυριακή, η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται από την Τετάρτη σε χώρους πολιτισμού στα Χανιά…

Χανιά: Πέφτει η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Το φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από τον δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, και στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίγλωσσου περιηγητικού λευκώματος με τίτλο «Χειροποίητη Κρήτη» που εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έκδοση πραγματεύεται την έννοια του αυθεντικού στην Κρήτη, μέσα από τα κείμενα της ταξιδιωτικής δημοσιογράφου Ισαβέλλας Ζαμπετάκη και τις φωτογραφίες του Γιώργου Αναστασάκη. Όπως αναφέρθηκε, η έκδοση αυτή της Περιφέρειας, στόχο έχει να ενισχύσει την στροφή προς τις βιωματικές και αυθεντικές εμπειρίες στην ενδοχώρα του νησιού.

Οι τέχνες και οι τόποι που παρουσιάζονται στην πρωτότυπη αυτή περιηγητική έκδοση, έχουν στόχο να εμπνεύσουν τον αναγνώστη να αναζητήσει τους πολλούς χειροποίητους θησαυρούς του νησιού.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε στον διευθυντή του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, Μανώλη Πιμπλή την ικανοποίησή του για την μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ, ενώ συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει αμέσως μετά το τέλος των φετινών εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon