cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Χανιά: Με πέντε θεματικές ενότητες διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Η επίσημη τελετή εναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην παλιά πόλη των Χανίων….

Χανιά: Με πέντε θεματικές ενότητες διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Με πέντε θεματικούς άξονες, περισσότερες από 60 εκδηλώσεις και 100 ομιλητές απο 8 χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου στα Χανιά το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Τα όρια της ιστορίας και λογοτεχνίας, η Κρήτη ως όριο, σύνορα για την Ευρώπη, διαβαίνοντας τα σύνορα της προσφυγιάς και Μίκης Θεοδωράκης, ένας διανοούμενος εκτός ορίων, είναι οι θεματικοί άξονες του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Η επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην παλιά πόλη των Χανίων.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων οπως η Φορτέτζα και ο Χώρος Τέχνης Χανίων.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικά αναλόγια βιβλίων σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου και παιδικής λογοτεχνίας.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon