cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Υποβιβασμός σχολείων Ηρακλείου: Και ο Άγιος… φοβέρα θέλει!!!

Μαθαίνουμε πως μετά την άμεση και δυναμική παρέμβαση των εκπαιδευτικών ναυάγησαν τα σχέδια της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για λειτουργικό υποβιβασμό 10 σχολικών μονάδων

Υποβιβασμός σχολείων Ηρακλείου: Και ο Άγιος… φοβέρα θέλει!!!

Πιο συγκεκριμένα, με την άμεση και δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Δ. Θεοτοκόπουλος” η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου δε θα προχωρήσει σε λειτουργικό υποβιβασμό των 10 σχολικών μονάδων.

Θυμίζουμε ότι αρχικά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διά στόματος του ίδιου του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μπελαδάκη είχε αναφέρει επίσημα σε συνάντηση του με τα όργανα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ότι δεν θα υπάρξουν υποβιβάσεις σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-3.

Ωστόσο, στην πορεία έγινε γνωστό ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα μεθόδευε τον υποβιβασμό δημοτικών σχολείων του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα οι διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων, όπως πληροφορηθήκαμε, ενημερώνονταν εντελώς ξαφνικά και δια του τηλεφώνου χωρίς καμία άλλη επίσημη ενημέρωση νωρίτερα.

Η σχετική πληροφόρηση του cretanews αφορούσε τα σχολεία 39ο Δ.Σ. Ηρακλείου, Δ.Σ. Αγ. Παρασκιών, Δ.Σ. Δαφνών, Δ.Σ. Βαγιονιάς, ενώ πιθανόν η λίστα με τα σχολεία που πάνε για “λουκέτο” δια της συγχώνευσης τμημάτων να ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η αντίδραση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ήταν άμεση και δυναμική. Μάλιστα, με τη μαζική παρουσία εκπαιδευτικών και εκπροσώπων γονέων στη Διεύθυνση Ηρακλείου, διεκδίκησαν και πέτυχαν τελικά να μην υποβιβαστεί λειτουργικά κανένα Σχολείο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου!!!

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» τονίζει ότι η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και κατ’ επέκταση η συγχώνευση τμημάτων οδηγούν στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, στην περικοπή θέσεων εργασίας και στη δημιουργία συνθηκών για το μακροπρόθεσμο κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο απέναντι στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, ειδικότερα όταν αυτό επιχειρείται με μεθόδους αδιαφάνειας και απροκάλυπτου αιφνιδιασμού.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon