cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε πλανήτη!

Και επειδή μας έχουν καταλάβει τι λαπάδες είμαστε σου λέει… φίλε δεν γουστάρεις; Στρίβε γιατί υπάρχουν άλλοι που τους τρέχουν τα σάλια με την δικιά σου ζωή!!!

Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε πλανήτη!

Εντάξει δεν μας το λένε έτσι ακριβώς, κατά βάθος όμως το εννοούν. Και επειδή μας έχουν καταλάβει τι λαπάδες είμαστε σου λέει “φίλε δεν γουστάρεις; Στρίβε γιατί υπάρχουν άλλοι που τους τρέχουν τα σάλια με την δικιά σου ζωή, παρακαλάνε να βρεθούν στην δικιά σου θέση”.

Που σημαίνει πως μπορείς να ανταλλάξεις την ζωούλα σου με μια ζωή στην υποσαχάρια Αφρική, το Αφγανιστάν η την Παραγουάη. Πές το και έγινε! Είναι ζούγκλα εκεί έξω, μην πείς πως δεν σε προειδοποιήσαμε.

Α! να μην το ξεχάσω, γιατί εδώ στην δημοκρατική Δύση, στον αναπτυγμένο Βορρά, είμαστε περήφανοι για τις δημοκρατικές μας παραδόσεις: μπορείς ακόμα-ακόμα, αν δεν μας αντέχεις άλλο, να επαναστατήσεις, να εξεγερθείς! Ναι, ναι εμείς, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, στο λέμε, κουνήσου και θα δείς.

Μπορούμε να σε κάνουμε να βλαστημήσεις την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκες, να σε διαβάλουμε, να σε αποξενώσουμε, να σε πληγώσουμε, να σε βασανίσουμε, να σε εξοντώσουμε, η μάλλον καλύτερα να βάλουμε τους δικούς σου να σε σκοτώσουνε. Αυτό το τελευταίο μας ταιριάζει πιο καλά, η υστεροφημία μας μετράει, εμείς θα μείνουμε στην ιστορία, για μας κυρίως γράφεται η ιστορία.

Για τον πλανήτη που λέγαμε, καταλαβαίνεις είναι σχήμα λόγου, δεν μπορείς να αλλάξεις, να φύγεις. Ούτε εμείς.

Μπορούμε όμως να κρυφτούμε, να χτίσουμε καταφύγια πολυτελείας για να επιβιώσουμε, να λουφάξουμε μέχρι να περάσει η μπόρα.

Αυτά πάνω-κάτω ήταν τα λόγια του πρίγκηπα πάνω στου κάστρου τη σκοπιά, ενώ γυναίκες και παιδιά τρέχουν για να σωθούν…

…”All along the watchtower
Princes kept the view
While all the women came and went
Barefoot servants, too…”
Bob Dylan

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon