cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 10.05 2024

Ε άμα το λέει το “call center” κάτι θα ξέρει…

Το τελευταίο “κατόρθωμα” του Στρατηγού στην τελική ευθεία προς την Λότζια ήταν να “επιστρατεύσει” ακόμα και ένα… τηλεφωνικό κέντρο για μια αμφιβόλου ποιότητας δημοσκόπηση…

Ε άμα το λέει το “call center” κάτι θα ξέρει…

Με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν σταθερό προβάδισμα στον Αλέξη Καλοκαιρινό έναντι του Μιχάλη Καραμαλάκη και μάλιστα με την μεταξύ τους διαφορά ολοένα να αυξάνεται, πέσαμε μόλις πάνω σε μια δημοσκόπηση που ξεφύτρωσε κυριολεκτικά από το πουθενά και εμφανίζει τον… Στρατηγό ως πρώτο.

Εντάξει, δεν θα σχολιάσουμε καθόλου το ενημερωτικό μέσο που “γέννησε” αυτή την δημοσκόπηση γιατί δεν το επιτρέπουν οι κανόνες δεοντολογίας και ο… πολιτικός μας πολιτισμός.

Ίσως όμως επικοινωνήσουμε μαζί τους στο email που δίνουν ως στοιχείο επικοινωνίας τους… το [email protected] (ΛΟΛ!!!) να τους ρωτήσουμε πόσο πάει μια δημοσκόπηση να κάνουμε και εμείς μια έτσι για το… τρολάρισμα.

Πάμε όμως λίγο και στην δημοσκόπηση. Αυτή την έχει πραγματοποιήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Από πότε αλήθεια ένα τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να πραγματοποιεί και πολιτικές δημοσκοπήσεις;

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η εταιρία διαθέτει αριθμό μητρώου από το ΕΣΡ. Βέβαια, οι πολιτικές δημοσκοπήσεις θα πρέπει να διεξάγονται από εταιρίες μέλη του γνωστού συνδέσμου ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς) και να τηρούν τον κανονισμό του Π.Ε.Σ.Σ. και τους διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για την διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης… Αλλά αυτά μάλλον είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια…

Το επόμενο μου βήμα ήταν να χρησιμοποιήσω ένα από τα βασικά όπλα του σύγχρονου δημοσιογράφου… το google search ώστε να βρω και άλλες δημοσκοπήσεις από την συγκεκριμένη εταιρία – call center.

Και ω του θαύματος έπεσα σε μια ακόμα δημοσκόπηση από τις ίδιες… “τηλεφωνήτριες” και μάλιστα σχετικά πρόσφατη. Αυτή μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και σε τοπικά sites με φωτό του γνωστού γαλανομάτη της ΝΔ και τίτλο… “Λέτε να έχουμε εκπλήξεις;”

Αντιγράφω απευθείας:

“Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πρωτιά του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο, ενός νέου επιστήμονα, ανιψιού του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που έρχεται πρώτος στις επιλογές των ψηφοφόρων του Ηρακλείου. Πολύ κοντά βρίσκεται o Λευτέρης Αυγενάκης , που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν πάντα πρώτος. Λέτε τελικά να έχουμε εκπλήξεις;”

Πρώτον, δεν είχαμε, όπως όλοι γνωρίζουμε από τα αποτελέσματα των εκλογών, “εκπλήξεις” και δεύτερον… καταλάβαμε, καταλάβαμε. Αχ… να είναι καλά όμως και ο… “επενδυτής” που μας έκανε να γελάσουμε πάλι…

Keep up the good work, λεφτά για ξόδεμα υπάρχουν…

Υ.Γ.1 Για την ιστορία και μόνο σε αυτή την “δημοσκόπηση” έχουμε στην πρόθεση ψήφου η δημοτική παράταξη του Μιχάλη Καραμαλάκη λαμβάνει 30,82% έναντι 26,97% του Αλέξη Καλοκαιρινού. Ενώ ακολουθούν η Μαρία Καναβάκη με 11,79% και ο Δημήτρης Δουλουφάκης με 7,13% και οι αναποφάσιστοι είναι στο 23,29%.

Υ.Γ.2 Στην δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες από την εταιρία Marc για τον Δήμο Ηρακλείου, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr όμως βλέπουμε στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή τον Αλέξη Καλοκαιρινό να οδηγεί την κούρσα με ποσοστό 37,7% έναντι του Μιχάλη Καραμαλάκη με 22,8% και να ακολουθούν η Μαρία Καναβάκη με 9,6% και ο Δημήτρης Δουλουφάκης με 7,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.

Υ.Γ.3 Το site iependitis που δημοσίευσε πρώτο την συγκεκριμένη δημοσκόπηση τι σχέση έχει με την εφημερίδα “Επενδυτή” και τον εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη ο οποίος για πολλά χρόνια «ανοίγει» και «κλείνει» εφημερίδες εν μια νυκτί, όπως μαθαίνουμε από την ΕΣΗΕΑ; Δεν ξέρω, ρωτάω…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon