cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

O Tempi O Mores!

O Tempora O Mores είναι κανονικά η φράση στα λατινικά που σημαίνει «Ω Καιροί Ω Ήθη». Θα μπορούσε να αποδοθεί πιο ελεύθερα και ως «τέτοιοι είναι οι καιροί, τέτοιοι και οι άνθρωποι τους».

O Tempi O Mores!

Στα Τέμπη λοιπόν, στην στενή αυτή κοιλάδα, σ’ αυτή τη διέξοδο της Θεσσαλικής πεδιάδας προς το Αιγαίο, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ολίγιστοι ο ελληνικός ( ; ) σιδηρόδρομος, ο αρμόδιος ( ; ) υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, η ηγεσία της δικαιοσύνης ( ; ), ο πρωθυπουργός που έσπευσε να βγάλει πόρισμα ( ! ) λίγες ώρες μετά το εγκληματικό δυστύχημα, και τώρα τελευταία η εκκλησία της χώρας, τρομάρα της.

Δια του εκπροσώπου της μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου κάλεσε σε «βουβό πένθος» μακριά από περιττούς «θορύβους» και τα «πολλά λόγια» που είναι φτώχεια, και φυσικά μακριά από «αντιπαραθέσεις» και «μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Έδωσε και συγχαρητήρια στην ηγεσία του Αρείου Πάγου για τις οδηγίες προς τους δικαστικούς της Λάρισας… με ένα χρόνο καθυστέρηση!!!

Α! Να μην το ξεχάσω: την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου που ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου τέλεσε το τρισάγιο, και είπε τα όσα είπε, ήταν του “Τελώνου και του Φαρισαίου”.

Και μια τελευταία παρατήρηση: ο καλών σε «βουβό πόνο» ιερωμένος μίλησε σαν πολυβόλο επαναλαμβάνοντας 3 και 4 φορές τα ίδια λόγια και νοήματα, προφανώς για να τα εμπεδώσουμε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon