cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Πανηγυρίζουμε για Αλεξανδρούπολη, ξεχάσαμε Αθερινόλακκο

Eδώ και χρόνια είχε τεθεί το ζήτημα του μετασχηματισμού της μονάδας στον Αθερινόλακκο αλλά εμείς πάλι πανηγυρίζουμε το 2022 για εξελίξεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν…

Πανηγυρίζουμε για Αλεξανδρούπολη, ξεχάσαμε Αθερινόλακκο
Μεγαλόπνοο το σχέδιο αξιοποίησης του Αθερινόλακκου.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, προκειμένου να τονίσει την ετοιμότητα της χώρας για την αξιοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σήμερα εγκαινιάζει πλωτή μονάδα στην Αλεξανδρούπολη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα και την σύμπραξη τριών χωρών. Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση βέβαια αναζητά λύσεις την ύστατη στιγμή, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι εδώ και χρόνια είχε τεθεί το ζήτημα του μετασχηματισμού της μονάδας στον Αθερινόλακκο με τις συζητήσεις να έχουν εκκινήσει πριν από το 2019.

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου μάλιστα, το 2020 είχε αναφερθεί στην ανάγκη ενός τέτοιου σχεδιασμού, κάνοντας αναφορά για τρία πλοία χωρητικότητας 120.000 κυβικών μέτρων, 20.000 κυβικών μέτρων και 10.000 κυβικών μέτρων.

Με βάση μάλιστα τον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν ότι ως το 2021 θα έπρεπε να είναι έτοιμος ο βασικός πλωτός σταθμός.  

Παρ’ όλα αυτά, το σχέδιο «ναυάγησε» διότι περιείχε πολλά «αγκάθια» όπως διατείνονταν από τότε υψηλόβαθμα στελέχη, για να φθάσουμε στο 2022 και να πανηγυρίζουμε για εξελίξεις που θα μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό να έχουν προχωρήσει και ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon