cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Περίεργη αποπομπή του Πρωτοσύγγελου  

Σε περίεργο χρόνο ήρθε η εφαρμογή της απόφασης του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου για την παύση του Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού από τη θέση του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητρόπολης.

Περίεργη αποπομπή του Πρωτοσύγγελου  

Αν και η σχετική εισήγηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει παρελθόν δύο χρόνων (με αναφορά σε τυπικούς λόγους) το γεγονός ότι εφαρμόστηκε τώρα ξένισε αρκετούς. Ο Δαμασκηνός είναι ηγούμενος της Ιεράς Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων και το όνομα το δικό του όσο και της Μονής έχει εμπλακεί στην υπόθεση του γηροκομείου Αγία Σκέπη, στα Χανιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγγελίες για περίεργη μεταβίβαση ακινήτων ηλικιωμένης προς τη συγκεκριμένη Μονή αλλά και προς την ίδια τη Μητρόπολη. Τότε βέβαια ο δικηγόρος της Μονής Αγίας Τριάδας αλλά και του κ.κ. Δαμασκηνού είχε διαψεύσει κάθε σκιά στη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζοντας πως η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε τις μεταβιβάσεις «εν πλήρει συνειδήσει και ενώ αυτή βρισκόταν στο Νοσοκομείο Χανίων» και πως ήταν δική της θέληση να αφήσει μια σειρά από ακίνητα στην Εκκλησία.  

Όλα αυτά έχουν περάσει στο περιθώριο της κύριας υπόθεσης, για την οποία έχουν προφυλακιστεί τέσσερις άνθρωποι (οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί της Αγίας Σκέπης) και η οποία σταδιακά παίρνει τον δρόμο προς το ακροατήριο. Ωστόσο, η αιφνιδιαστική αποπομπή του Πρωτοσύγκελου για κάποιους χτύπησε καμπανάκια στα Χανιά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon