cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Χαμόγελα για τις επερχόμενες τουριστικές ροές αλλά και ανησυχία…

«Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» δεν μπορεί ως παροιμία να σταθεί στη βαριά βιομηχανία της χώρα και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις

Χαμόγελα για τις επερχόμενες τουριστικές ροές αλλά και ανησυχία…

Περισσεύουν τα χαμόγελα στον τουριστικό κλάδο το τελευταίο διάστημα καθώς όλα μαρτυρούν πως πάμε για ένα νέο τουριστικό ρεκόρ φέτος, με πολλά εκατομμύρια επισκεπτών και εσόδων.

Βέβαια το μεγάλο αγκάθι που λέγεται έλλειψη προσωπικού μειώνει κάπως τη χαρά των τουριστικών επιχειρήσεων και κυρίως των τουριστικών καταλυμάτων που και φέτος βρίσκονται αντιμέτωπες με την αγωνιώδη αναζήτηση εργαζομένων.

Ήδη το διαδίκτυο έχει γεμίσει από σχετικές αγγελίες ενώ προσπάθεια γίνεται να καλυφθούν θέσεις ακόμα και με ερωτήσεις από στόμα σε στόμα.

Από την άλλη πλευρά οι απασχολούμενοι στον τουρισμό βλέποντας πως και φέτος υπάρχει ζήτηση από τους εργοδότες θωρακίζονται με γνώσεις και ως προς τους μισθούς που πρέπει να ζητήσουν, ως προς τα ρεπό που θα κάνουν κι αν δεν κάνουν πρέπει να πληρωθούν και γενικότερα για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να δουλέψουν.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και οι ισορροπίες λεπτές καθώς λιγότερο προσωπικό σημαίνει επιβάρυνση μεγαλύτερη γι αυτούς που θα προσληφθούν.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα, που θα αρχίσουν να ανοίγουν οι περισσότερες τουριστικές μονάδες και όσο θα αυξάνονται οι τουρίστες οπότε θα αυξάνονται και οι ανάγκες τους.

Ευχή όλων τα τουριστικά καταλύματα να γεμίσουν και οι εργαζόμενοι τους να καλοπληρωθούν και να εργαστούν υπό καλές συνθήκες, χωρίς καταγγελίες σαν αυτές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

«Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος» δεν μπορεί ως παροιμία να σταθεί στη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon