cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Εσείς δεν χαρήκατε με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης;

Βλέπουμε δημοσιεύματα που… πανηγυρίζουν γιατί λέει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης θα μπει στην αγορά σε τιμή έκπληξη, που δεν θα διαφέρει από την περσινή, και… δεν ξέρουμε αν πρέπει να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάματα!!!

Εσείς δεν χαρήκατε με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης;

Εσείς δεν χαρήκατε που το πετρέλαιο θέρμανσης άρχισε να πωλείται στο Ηράκλειο 1,47 ευρώ το λίτρο;

Δηλαδή για να καταλάβουμε η τιμή 1,47 ευρώ το λίτρο που είδαμε στα πρατήρια του Ηρακλείου ως τιμή έναρξης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην κατανάλωση είναι χαμηλή και πρέπει να πούμε και ευχαριστώ;

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε δημοσιεύματα που πανηγυρίζουν γιατί λέει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης θα μπει στην αγορά σε τιμή έκπληξη που δεν θα διαφέρει από την περσινή, παρότι τα προγνωστικά άλλα μας έλεγαν.

Κι επειδή τα προγνωστικά μιλούσαν για πανάκριβο πετρέλαιο και ξεκίνησε με 1,47 το λίτρο εμείς οφείλουμε να πλεύσουμε σε πελάγη ευτυχίας.

Αν κάνουμε παραγγελία 200 λίτρα, που δεν φτάνουν ούτε για να ανάψουν τα σώματα του καλοριφέρ, θα πληρώσουμε σχεδόν 300 ευρώ κι αυτό είναι για πανηγυρισμούς;

Ειλικρινά κάποιες φορές με τις αναλύσεις που βλέπουμε μπερδευόμαστε γιατί καταλαβαίνουμε πως κάποιοι νομίζουν πως ζούμε με εισοδήματα Ντουμπάι.

Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, τραγική θα λέγαμε και δυστυχώς η λέξη αυτοσυγκράτηση, έπαψε να υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει κάποιος ως έκπληξη θετική το 1,47 ευρώ το λίτρο, είναι εξωφρενική τιμή και είναι εξωφρενική γιατί δεν είναι το μόνο που χρειάζεται ένα νοικοκυριό για να ζήσει ανθρώπινα.

Είναι και τα σχεδόν 2 ευρώ που πρέπει να πληρώσει για κάθε λίτρο βενζίνης, είναι και τα πανάκριβα φροντιστήρια που πρέπει να πληρώσει για τα παιδιά του, αφού διέλυσαν τη δημόσια εκπαίδευση, είναι και τα πανάκριβα τρόφιμα κι άλλα είδη που πωλούν τα σούπερ μάρκετ, είναι και τα ενοίκια στο θεό, αν δεν διαθέτει δικό του σπίτι… είναι αμέτρητα όλα αυτά που δεν μπορούν να πληρωθούν με μισθούς από 700-900 ευρώ.

Ας μαζευτούμε λοιπόν λιγάκι, έστω στους χαρακτηρισμούς που δίνουμε, κι ας δούμε την αλήθεια κατάματα, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και πολλά σπιτικά θα μείνουν παγωμένα γιατί δεν θα μπορούν ούτε ηλεκτρικό ούτε πετρέλαιο, ούτε ξύλα να χρησιμοποιήσουν για τη θέρμανση τους.

Στην Ελλάδα της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση μας το μόνο που αναπτύσσεται είναι οι τιμές προς τα επάνω και τίποτα άλλο

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon