cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Μας κοροϊδεύουν με την ακρίβεια και δεν αντιδρούμε

Ακόμα μας “πουλάνε” την “καραμέλα” της γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία και αντί να έχουν λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας – αισχροκέρδειας το κοιτάζουν “διακριτικά” εδώ και 2 χρόνια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα ουσιαστικό…

Μας κοροϊδεύουν με την ακρίβεια και δεν αντιδρούμε

Η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, κι αυτό να το θεωρούμε ως δεδομένο.

Ωστόσο μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως στελέχη της αγοράς, σε διάφορα δημοσιεύματα που βλέπουμε στον Τύπο, αποδίδουν όλο αυτό που ζούμε στη γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία, στην κλιματική κρίση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν σημαντικά αγροτικές καλλιέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Κι επειδή νομίζουν πως μιλούν σε άσχετους θα πρέπει να τους εξηγήσει κάποιος πως ακόμα τις συνέπειες των βροχών του καλοκαιριού και μετά του καύσωνα δεν τις έχουμε δει στην αγροτική παραγωγή γιατί δεν μπήκαμε σε σοδιά.

Ούτε το νέο λάδι της χρονιάς έχει μαζευτεί, ούτε ο τρύγος έχει καν ξεκινήσει στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές, πλην κάποιων εξαγώγιμων ποικιλιών σταφυλιών που κόβονται νωρίς.

Είναι λοιπόν άτοπο το να συνδέουν την τωρινή ακρίβεια στην Ελλάδα με τα καιρικά φαινόμενα.

Αυτή θα τη δούμε σε λίγους μήνες. Εξάλλου δεν εξαρτώνται όλα από τις τιμές του ελαιολάδου και των σταφυλιών.

Όσο για τη γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία, η καραμέλα πάλιωσε… Θα έπρεπε αντί να κοιτάζουν από μακριά εδώ και δυο χρόνια το πρόβλημα να το έχουν λύσει.

Να βρουν χώρες που θα καλύψουν τις ανάγκες μας σε σιτηρά (βαλκανικές χώρες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον) κι όχι να συνεχίζουν να ανέχονται διακίνηση σιτηρών ανάλογα με τις ορέξεις της Ρωσίας.

Κι έπειτα είναι και τα καύσιμα, που οι τιμές τους έχουν φθάσει στο Θεό εν μέσω καλοκαιριού και δεν ιδρώνει το αυτί τους να κάνουν κάτι για να περιορίσουν την αισχροκέρδεια που ανθεί.

Δεν μπορούν να μας λένε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία φταίει που ξεπέρασε κατά πολύ η αμόλυβδη τα δυο ευρώ στα ελληνικά νησιά όταν στην Κύπρο σήμερα, που παίρνει καύσιμα από τα ελληνικά διυλιστήρια, η ανώτερη τιμή στη Λευκωσία είναι 1,53 ευρώ το λίτρο.

Βλέπετε τελείωσαν και οι εκλογές και με το 41% τελείωσαν και τα pass, κι έτσι τώρα ο σώζον εαυτόν σωθήτω.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon