cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Σε “γδέρνουν” αλλά σ’ έχουν πείσει πως είναι για το καλό σου

Αν πρέπει κανείς να πει ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση της ΝΔ αυτό θα πρέπει να είναι για την ικανότητα της να σε “γδέρνει” και αυτό να το παρουσιάζει ως χάδι…

Σε “γδέρνουν” αλλά σ’ έχουν πείσει πως είναι για το καλό σου

Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τα χρωματιστά τιμολόγια βγήκαν οι υπουργοί της και ο πρωθυπουργός και πανηγύριζαν γιατί, λέει, ο ανταγωνισμός μας προσφέρει φθηνό ρεύμα.

Το πώς βέβαια θα εντοπίσει ο καταναλωτής το φθηνό ρεύμα στο δημιούργημα τους ακόμα δεν το απάντησαν κι όχι μόνο δεν το απάντησαν αλλά φθάσαμε στο Φεβρουάριο και με βάση την σχετική ανάρτηση των τιμολογίων από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετράμε, μέχρι στιγμής, 60 διαφορετικά τιμολόγια από 13 προμηθευτές ρεύματος.

Άντε τώρα εσύ, ότι γνώσεις κι αν διαθέτεις, να κάτσεις να ελέγξεις τόσα τιμολόγια για να βρεις φθηνό ρεύμα.

Και δεν είναι μόνο το πλήθος που δημιουργεί εμπόδια, είναι κι όλα αυτά τα «κρυφά» που μπήκαν στις ζωές μας με αυτό τον τρόπο επιλογής τιμολογίου που στο τέλος όχι φθηνό αλλά πανάκριβο το πληρώνεις το ηλεκτρικό που καταναλώνεις.

Το δήθεν φθηνότερο, δηλαδή το πράσινο τιμολόγιο, για παράδειγμα, που προσφέρει με 11 λεπτά την κιλοβατώρα αν το μελετήσεις θα δεις πως με την τιμή αυτή καλύπτει μόνο τις 100 πρώτες κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Αυτές μέσα στο χειμώνα δε φτάνουν ούτε για ζήτω.

Μετά τις 100 σου χρεώνουν με 14,65 λεπτά την κιλοβατώρα. Είναι ή δεν είναι αυτό κλοπή;

Προστασία του καταναλωτή σε αυτό το «παιχνίδι» μεγιστοποίησης των κερδών των παρόχων ενέργειας δεν υπάρχει, αφού αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο. Να ακριβοπληρώνονται χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει και τους καταναλωτές να κρατά ομήρους, κάνοντας τους να πιστεύουν πως με τις συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργήθηκαν δεν θα αδειάζει η τσέπη τους, κι αν αδειάσει θα είναι από δική τους επιλογή, και τους παρόχους-φίλους να καλύπτει στην προσπάθεια τους να μην έχουν ποτέ ζημιά.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon