cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τελικά έχουν ή δεν έχουν οι Έλληνες λεφτά;

Η αλήθεια είναι πως κάτι δεν μας κολλάει στο ζήτημα της οικονομίας και της κατάστασης που επικρατεί…

Τελικά έχουν ή δεν έχουν οι Έλληνες λεφτά;

Εκείνο που σίγουρα γνωρίζουμε, γιατί το ζούμε καθημερινά, είναι πως τα οικονομικά των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λόγω ακρίβειας και χαμηλών μισθών.

Με το που θα μπει ο μισθός στο πορτοφόλι έχει εξανεμισθεί για να πληρωθούν, όταν πληρώνονται κι αυτοί, οι τεράστιοι λογαριασμοί ρεύματος, τα κόστη μετακίνησης με αυτοκίνητο και τα πανάκριβα, όπως εξελίσσονται, ψώνια για τις καθημερινές ανάγκες μιας οικογένειας (για αγορές ρουχισμού και υποδημάτων δεν το συζητάμε δε μένει ούτε ευρώ).

Από την άλλη όμως έχουμε την κυβέρνηση που μας λέει πως εισπράττει για τα καλά φόρους και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένει.

Αν πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα έχει εισπράξει ήδη το 50% του βεβαιωμένου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ενώ έχει βάλει στα ταμεία της από τα  2,269 δισ. ευρώ που βεβαιώθηκαν φέτος στους ιδιοκτήτες ακινήτων ως ΕΝΦΙΑ 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα εξελίσσεται ικανοποιητικά και η πληρωμή στο κράτος της επιστρεπτέας προκαταβολής με πολλούς μάλιστα επιχειρηματίες να προχωρούν σε ολική εξόφληση του ποσού τους για να έχουν έκπτωση 15%.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι πως όχι μόνο αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά πάνε για νέο ρεκόρ φέτος ξεπερνώντας τα 60 δισ. ευρώ.

Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα ανακύπτει αφού οι Έλληνες έχουν λεφτά και πληρώνουν κανονικά στο κράτος πως το κράτος βλέπει ανέχεια και δίνει επιδόματα; (ψίχουλα μεν αλλά επιδόματα).

Δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν λεφτά να καλύψουν την αγορά καυσίμων, τους λογαριασμούς ρεύματος, τις αγορές στο σούπερ μάρκετ, εννοείται πως δεν έχουν για να κάνουν διακοπές, (και για όλα αυτά τους παρέχονται επιδόματα) αλλά έχουν λεφτά για να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές δισεκατομμυρίων, να πληρώνουν φόρους και ΕΝΦΙΑ;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon