cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Θα πάθουν υπερκόπωση από την… προσπάθεια

Κάθεται στην άνετη καρέκλα του γραφείου του, λαμβάνει τον παχυλό μισθό του και πραγματικά δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του…

Θα πάθουν υπερκόπωση από την… προσπάθεια

Θα πάθουν υπερκόπωση από την… μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στην… πάταξη της κερδοσκοπίας

Εκ του ασφαλούς δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας πως «όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει και να βγάλει κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που είχε στην πληθωριστική κρίση θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Δηλαδή όλο αυτό που ζούμε με τα πανάκριβα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τα απλησίαστα καύσιμα και τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος είναι φυσιολογική ακρίβεια κι όχι κερδοσκοπία που πρέπει να τιμωρηθεί;

Γιατί δεν είδαμε καμιά σπουδή να ελεγχθεί όλη η αλυσίδα προμήθειας καυσίμων που από τότε που ξεκίνησε η Ρωσοουκρανική κρίση, έχοντας ως πρόσχημα τον πόλεμο, βγάζει τρελά κέρδη στις πλάτες μας.

Ούτε είδαμε να τραβάνε το αυτί στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος που κάνουν πάρτι κερδών κι αντί να τους συγκρατήσουν και να τους βάλουν στη θέση τους επιλέγουν να βγάλουν λεφτά από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή δικά μας λεφτά, για να δώσουν ψίχουλα σε επιδόματα στους λογαριασμούς ρεύματος.

Αλλά ούτε και στα σούπερ μάρκετ είδαμε να γίνεται κάτι ουσιαστικό. Απλά διάλεξαν τα πιο φθηνά είδη που διέθεταν κι έκαναν και καλά με αυτά ένα καλάθι για να ψωνίζουν οι μη έχοντες λες και πριν μπορούσαν να αγοράσουν κάτι άλλο πέρα από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Κι έρχεται τώρα ο κ. Σκρέκας με αφορμή παραπλανητικές εκπτώσεις σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες να το παίξει σωτήρας και τιμωρός της ασυδοσίας γιατί επέβαλε πρόστιμα.

Κάθεται στην άνετη καρέκλα του γραφείου του, λαμβάνει τον παχυλό μισθό του και πραγματικά δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.

Ας καθίσει ο ίδιος και οι άλλοι κυβερνητικοί «σωτήρες», να βάλουν τα μολύβια κάτω και να υπολογίσουν με βάση τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά τι χρήματα χρειάζεται μια τυπική ελληνική οικογένεια για να περάσει το μήνα, μόνο με τα βασικά, χωρίς σπατάλες και υπερβολές, και μετά τα ξαναλέμε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon