cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Θέλουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια!!!

Βγήκε και το Economist να μας πει πως η Ελλάδα είναι ο οικονομικός νικητής του 2022. Ας κρατήσουν τους δείκτες που ευημερούν κι ας μας δώσουν πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια!!!

Θέλουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια!!!

Βγήκε λοιπόν και το Economist να μας πει πως η Ελλάδα είναι ο οικονομικός νικητής του 2022. Μάλιστα έγραψε πως η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ 34 χωρών, πάνω από οικονομικές υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Προκειμένου να αξιολογήσει τις διάφορες χώρες, που έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο του, το Economist συγκέντρωσε στοιχεία για πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες, όπως το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό, το εύρος του πληθωρισμού, την απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς και το δημόσιο χρέος.

Βέβαια όσοι είδαμε την είδηση στην Ελλάδα και δεν ανήκουμε στην οικονομική ελίτ γελάσαμε γιατί μπορεί οι δείκτες, όπως ισχυρίζεται, να ευημερούν αλλά ο κόσμος υποφέρει και υποφέρει όσο δεν υπέφερε ποτέ ξανά εδώ και πολλές δεκαετίες.

  • Τι να το κάνει το ΑΕΠ η μέση ελληνική οικογένεια που την έχουν αναγκάσει να φυτοζωεί με επιδόματα;
  • Τι να την κάνει την απόδοση χρηματιστηριακής αγοράς όταν δεν μπορεί να αποπληρώσει δάνεια και να καλύψει τους λογαριασμούς ρεύματος;

Πως μπορούν να αποκαλούν οικονομικό νικητή την Ελλάδα με κατώτατο μισθό 700 τόσα ευρώ και κατώτατη σύνταξη κάτω από 400 ευρώ;

  • Το βιοτικό επίπεδο γιατί δεν το μετρούν;
  • Η αγοραστική δύναμη που πήγε;

Όταν από τις πρώτες ημέρες του μήνα εξανεμίζεται ο μισθός που μπαίνει στα νοικοκυριά οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με δείκτες, ούτε οι εισπρακτικές κάνουν υπομονή περιμένοντας να εξοφληθούν εκπρόθεσμα οι δανειακές υποχρεώσεις επειδή πάνε καλά οι δείκτες.

Ας κρατήσουν λοιπόν στην Κυβέρνηση και στο Economist τους δείκτες, να τους περιφέρουν με υπερηφάνεια, κι ας μας δώσουν πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, τότε πραγματικά η Ελλάδα θα είναι οικονομικός νικητής.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon