cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Η χαλάρωση των μέτρων και οι… συμπτώσεις

Οι επιστήμονες λένε πως η μετάλλαξη Ο2 θα μας δυσκολέψει τους επόμενους μήνες και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια απλή ίωση, αλλά υπάρχουν και οι… συμπτώσεις!!!

Η χαλάρωση των μέτρων και οι… συμπτώσεις

Τη στιγμή που κορυφαίοι επιστήμονες στην Ευρώπη τονίζουν πως με τη μετάλλαξη Ο2 οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι κι ενώ Έλληνες επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται η Ο2 σαν απλή ίωση, εμείς ακολουθούμε μια αυτόνομη στρατηγική και χαλαρώνουμε μέτρα. 

Έτσι από το Σαββατοκύριακο τα γήπεδα θα μπορούν να φθάνουν το 100% της πληρότητας τους (αλήθεια πότε τα τελευταία χρόνια τα γήπεδα έφθαναν στο 100% της πληρότητας τους, ας μας απαντήσει υπεύθυνα κάποιος, απλά για την απορία). Από τη Δευτέρα επίσης, στα σχολεία θα διενεργείται ένα τεστ αντί για δύο. 

Είναι λοιπόν πασιφανές πως όσο το σύστημα υγείας πιέζονταν, η κυβέρνηση έδειχνε τεράστιο και αμέριστο ενδιαφέρον προς τους πολίτες θεωρητικά, αλλά πρακτικά το ενδιαφέρον επικεντρώνονταν στις αντοχές του δικού της συστήματος και στην κριτική που θα μπορούσαν να δεχθούν κυβερνητικά στελέχη. 

Η δημόσια υγεία όμως και ειδικότερα η δημόσια υγεία παιδιών, με δεδομένο πως ακόμα δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως οι post covid επιπτώσεις, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί ευρύτερα; 

Μάλλον όχι, μας έχουν απαντήσει ήδη κι όσο δε νοσούμε βαριά, «βολευόμαστε» με αυτό.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι οι πολιτικές ενάντια στην πανδημία τα τελευταία χρόνια έχουν επηρεάσει δραματικά την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την ψυχολογία ενός λαού και τον τρόπο αντιμετώπισης της καθημερινότητας του, τη στιγμή μάλιστα που οι νεκροί της πανδημίας μετρούνται σε χιλιάδες.

Για να μην μπει καθόλου στο τραπέζι το γεγονός πως όλως τυχαίως και εντελώς συμπτωματικά τα τελευταία τρία χρόνια, όταν αρχίζουν οι τουριστικές περίοδοι σταματούν να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα. Πολλές συμπτώσεις. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon