cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Αγοράζει και τον Μίκη ο Μαρινάκης;

Αν ο τόπος που διάλεξε ο Μίκης για την αιώνια κατοικία του, τον ξεπουλήσει στους εφοπλιστές για 300 (ή και περισσότερα) χιλιάρικα ή αργύρια, τότε δεν θα αξίζουμε την τιμή που μας έκανε και φυσικά ποτέ να μη δούμε μουσείο, ούτε ψηφιακό, ούτε… ζωγραφιστό…

Αγοράζει και τον Μίκη ο Μαρινάκης;

Κάποιοι εκεί στον Δήμο Χανίων μάλλον δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της κληρονομιάς που τους έλαχε να διαχειριστούν. Και ετοιμάζονται να κάνουν κολεγιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που μετά τον Καζαντζάκη ετοιμάζεται να βάλει κάτω από τις φαρδιές του φτερούγες και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η είδηση, από την πλευρά της δημοτικής αρχής προβάλλεται ως αυτόβουλη (;) πρόταση του εφοπλιστή προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κάλυψη των εξόδων για την ολοκλήρωση και ανάδειξη της πατρικής οικίας του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων (έχει προταθεί να λειτουργήσει ως ψηφιακό μουσείο για το έργο του μεγάλου δημιουργού).

Στην εισήγηση που ήρθε την Τρίτη 10/1 στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίστηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον επίσης εφοπλιστή Ξενοφώντα Κωνσταντινίδη ευαισθητοποιήθηκαν όταν έμαθαν ότι απορρίφθηκε η σχετική πρόταση του Δήμου Χανίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αποφάσισαν να δώσουν αυτοί τα λεφτά.

Όπως μαθαίνω, το κόστος είναι περίπου 300.000 ευρώ αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ποιος έφερε τον Μαρινάκη στην υπόθεση αυτή γιατί μόνος του μάλλον είναι απίθανο να μπήκε. Και οι πηγές μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, μού λένε πως μάλλον ο δήμαρχος ήταν που «ευαισθητοποίησε» τους εφοπλιστές.

Εκλογές έρχονται βλέπετε και στους δήμους μετά τις εθνικές και θα ήταν πολύ καλό να γίνουν οι πρώτες εργασίες μέχρι το φθινόπωρο.

Εξάλλου και ο Μαρινάκης στην επιστολή του βάζει χρονοδιάγραμμα: «Εφόσον η δωρεά γίνει δεκτή από τον Δήμο Χανίων, η υλοποίηση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ολίγων μηνών από Χανιώτες επαγγελματίες και με την εποπτεία των υπηρεσιών του Δήμου».

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο προς το παρόν.

Θα δανειστώ μόνο το σχόλιο του Ross Daly όταν ο Μαρινάκης γινόταν ευεργέτης του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά, το 2016…

Ομοίως και εδώ.

Αν ο τόπος που διάλεξε ο Μίκης για την αιώνια κατοικία του, τον ξεπουλήσει στους εφοπλιστές για 300 (ή και περισσότερα) χιλιάρικα ή αργύρια, τότε δεν θα αξίζουμε την τιμή που μας έκανε και φυσικά ποτέ να μη δούμε μουσείο, ούτε ψηφιακό, ούτε… ζωγραφιστό.

* Στην κεντρική φωτογραφία μπορείτε να θαυμάσετε εικόνες από τα εγκαίνια του Μουσείου Καζαντζάκη, μετά τη χορηγία Μαρινάκη. Ναι, κασκόλ του Ολυμπιακού φοράει ένας από τους παρευρισκόμενους. Τι θέλατε δηλαδή να κρατάει, τον «Ζορμπά» ή το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»;

Για την ιστορία να σας θυμίσω πως μέσα στο Μουσείο Καζαντζάκη υπάρχει και «Πτέρυγα Μιλτιάδη Μαρινάκη», προς τιμήν του πατρός του ευεργέτη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon