cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Αγρότες έχει μόνο η Θεσσαλία;

Την ώρα που οι αγρότες στην Θεσσαλία ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν μια καλύτερη επιβίωση οι δικοί μας στην Κρήτη έχουν “λουφάξει” στις “καρέκλες” τους μη χαλάσουν και την “εικόνα” του κύριου Υπουργού!!!

Αγρότες έχει μόνο η Θεσσαλία;

Τελικά αγρότες για την κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλία και αυτοί επειδή κλείνουν δρόμους και κινητοποιούνται με τα τρακτέρ τους αλλιώς θα ήταν αόρατοι.

Τόσο ο Κρητικός Πρωθυπουργός όσο και ο Ηρακλειώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να τους κατευνάσουν τάζοντας δεκαχίλιαρα, αναστολή πληρωμής ρεύματος κι άλλα προκειμένου να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες.

Την ίδια ώρα στην Κρήτη οι αγρότες έχουν λουφάξει και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι σιωπούν λες και δεν έχουν προβλήματα.

Μόνο κάποιοι αγρότες από τις τάξεις του ΚΚΕ προσπαθούν να κινητοποιηθούν και να δείξουν πως ο αγροτικός τομέας υποφέρει στο νησί.

Φέτος έμειναν, παρά την ακριβή τιμή του ελαιολάδου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι ελαιοπαραγωγοί χωρίς εισόδημα.

Το ίδιο έπαθαν και οι αμπελουργοί.

Ενδέχεται το ίδιο, λόγω κλίματος, να συμβεί και την επόμενη χρονιά άρα να μείνουν δυο χρόνια χωρίς έσοδα από την παραγωγή τους.

Οι περίφημες επιδοτήσεις που περίμεναν εισπράχθηκαν με πολύ μεγάλες περικοπές ή καθόλου.

Τα κόστη παραγωγής έχουν ανέβει στα ύψη και οι νέοι εγκαταλείπουν τη γεωργία αναζητώντας σταθερές πηγές έστω και μικρών εσόδων δουλεύοντας σε ξενοδοχεία ή άλλα εποχιακά πόστα.

Όμως δεν κινείται φύλλο… στο νησί, βλέπετε κάποιοι δεν θέλουν να σταθούν απέναντι στον Κρητικό υπουργό και του χαλάσουν την εικόνα.

Κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους και βλέπουν τους Θεσσαλούς συναδέλφους τους να διεκδικούν την επιβίωση τους κι ίσως κάποιοι να χειροκροτούν κιόλας ακούγοντας τον αρμόδιο υπουργό να μιλά για «κομματικά υποκινούμενες» αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon