cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ο Μητσοτάκης “καλοπιάνει” τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση της πρώτης αρωγής για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις με σκοπό να τους… μαλακώσει – “εξαγοράσει”

Ο Μητσοτάκης “καλοπιάνει” τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι ήδη οι αγρότες έχουν πάρει πρώτη αρωγή 2.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή προχωρά η διαδικασία για τον κύριο πυρήνα αποζημίωσης.

“Ζήτησα από το υπουργείο να προχωρήσουμε άμεσα στην αύξηση της πρώτης αρωγής. Από 2.000 να πάμε στις 5.000 έως 10.000 ευρώ. Ώστε ένα ποσό που ούτως ή άλλως θα πάρουν οι αγρότες να το δώσουμε πιο νωρίς”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτή η αρωγή, που θα φτάσει στις 5.000 με 10.000 ευρώ, αφορά ζημιές στον εξοπλισμό. Ενώ υποστήριξε ότι ο ΕΛΓΑ έχει κινηθεί γρήγορα όσον αφορά στην αποζημίωση φυσικού κεφαλαίου. Επικαλέστηκε δε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ την περασμένη τετραετία.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πάντως ότι καθυστέρησε η κατάθεση της τροπολογίας που βάζει φρένο στη διακοπή ρεύματος σε αγρότες.

Η τροπολογία είχε εξαγγελθεί το Νοέμβριο και κατατέθηκε χθες. “Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για σχετική καθυστέρηση στην κατάθεση της τροπολογίας για το ρεύμα”, παραδέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης, αλλά επικαλέστηκε ότι τελικά το ζήτημα προχώρησε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon