cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Νεοδημοκρατικός καυγάς για τους αγρότες

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ επιτέθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την δήλωση περί κομματικά υποκινούμενων κινητοποιήσεων των αγροτών…

Νεοδημοκρατικός καυγάς για τους αγρότες

Οι αγρότες αποτελούν ένα από τα “παραδοσιακά” κοινά στα οποία απευθύνεται η Νέα Δημοκρατία και ως εκ τούτου οι γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Και κάπως έτσι και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή βέβαια τις δηλώσεις του κυρίου υπουργού περί κομματικά υποκινούμενων αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αλήθεια, κύριε Αυγενάκη μας οι οι αγρότες στην Γερμανία και την Γαλλία κατεβαίνουν στους δρόμους γιατί είναι και αυτοί… κομματικά υποκινούμενοι;

Όπως και χει ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Manifesto ότι: “Ο αναβρασμός που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγροτικό κόσμο, μετά τις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταδεικνύει ότι οι εύκολοι αφορισμοί για υποκινούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών του κάμπου είναι αστείοι και τους εξοργίζουν ακόμη περισσότερο”.

Βολές Χαρακόπουλου και για το φιάσκο με τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

“Το ενεργειακό κόστος, το κόστος εφοδίων και ζωοτροφών, το υψηλό κόστος άρδευσης σε συνδυασμό με τις προβληματικές πληρωμές των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την απουσία ξεκάθαρων τοποθετήσεων για το τελικό ύψος των αποζημιώσεων των αγροτών, τα λάθη και τις καθυστερήσεις σε χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται και δεν τηρούνται, τα αναπάντητα ερωτηματικά για το πως και πότε θα αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν, αλλά και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα στις πλημμυρισμένες περιοχές, δημιουργούν μια εξαιρετικά “εύφλεκτη ύλη” στον Θεσσαλικό κάμπο”, ανέφερε επίσης ο κ. Χαρακόπουλος.

Βολές και για την στήριξη των πλημμυροπαθών

“Η κυβέρνηση κατεύθυνε μεγάλα ποσά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλοι πόροι, επιμονή και καλύτερος συντονισμός. Είναι κρίμα, όμως, η όλη προσπάθεια να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές”, κατέληξε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ.

Η δήλωση Αυγενάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

«Οι υποκινητές των κινητοποιήσεων στην πλειονότητά τους έχουν κομματική απόχρωση και τους γνωρίζουμε», είχε δηλώσει ειδικότερα (ΣΚΑΙ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, φωτογραφίζοντας πρακτικά το ΚΚΕ.

“Δεν χρωματίζουμε τα αιτήματα, ούτε τα απαξιώνουμε”, διαβεβαίωσε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι: “Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτικών δυνάμεων που επισπεύδουν τις αντιδράσεις για να υπάρχει ένταση.”

Καταλάβατε; Καταλάβαμε να λες… το δούλεμα πάει σύννεφο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon