cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Άμα είσαι εργολάβος η ακρίβεια δεν είναι εμπόδιο

Όταν θέλει η Κυβέρνηση δεν το πολυσκέφτεται και λαμβάνει μέτρα ουσίας κι εκείνους που θέλει να στηρίξει, έναντι της ακρίβειας, τους στηρίζει χωρίς πολλά λόγια και καμιά φορά και χωρίς ιδιαίτερη προβολή των παρεμβάσεων της…όπως καλά καταλαβαίνετε.

Άμα είσαι εργολάβος η ακρίβεια δεν είναι εμπόδιο

Μιλάμε βέβαια για τους εργολάβους που έχουν αναλάβει δημόσια έργα και είδαν τις τιμές των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν να εκτοξεύονται. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τους κάλεσε και τους ανακοίνωσε σωτήρια μέτρα για την αποκλιμάκωση του κόστους στα έργα τους.

Όχι μόνο τους έδωσε εξάμηνη παράταση των συμβάσεων και αναθεώρηση τιμών για το δ’ τρίμηνο του 2021 αλλά και πριμ έγκαιρης ολοκλήρωσης από 2% έως 3% της αξίας τους για όσα έργα τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν οι συμβάσεις τους. Δηλαδή θα πάρουν μπόνους για να κάνουν το αυτονόητο, να είναι συνεπείς.

Μαζί με αυτά τους προσέφερε δυνατότητα τιμολόγησης της ασφάλτου, του PVC και πολυαιθυλενίου, που χρησιμοποιούν, με απολογιστικό τρόπο. Δηλαδή για τα τρία αυτά υλικά οι κατασκευαστές θα αμείβονται με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και όχι με τα παλιότερα τιμολόγια που ζημιώνουν τα έργα.

Είδατε άμα είσαι εργολάβος τι καταφέρνεις; Όχι πως ο κλάδος αυτός δεν υποφέρει από τις ανατιμήσεις και δεν έπρεπε να στηριχθεί αλλά να γι’ αυτούς οι αποφάσεις λαμβάνονται σχεδόν αβίαστα και είναι πραγματικά υποστηρικτικές κι όχι ψίχουλα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon