cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Άρωμα Γυναίκας, Απιστίες και Λαγοί…

Η κούρσα για την Λότζια συνεχίζεται με όλα τα “άλογα” να μπαίνουν στην τελική ευθεία σιγά – σιγά, με κάποια από αυτά να αντέχουν στις… “καλοκαιρινές” θερμοκρασίες και κάποια άλλα όχι…

Άρωμα Γυναίκας, Απιστίες και Λαγοί…

Το Ηράκλειο ευτύχησε να δει επιτέλους μια σοβαρή γυναικεία υποψηφιότητα και μάλιστα από τον κυρίαρχο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η Μαρία Καναβάκη βεβαίως δεν ήταν εξ αρχής η εκλεκτή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για το Δήμο Ηρακλείου.

Όλοι άλλωστε γνώριζαν πως… το άλλο μισό της Μαρίας στον Δήμο, ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς ήταν η υποψηφιότητα που προέκρινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο τους συνδέει παιδική φιλία.

Αυτά βέβαια πριν τις εκλογές του Μαΐου όπου το ΠΑΣΟΚ αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών για την επερχόμενη σύγκρουση του Οκτωβρίου στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.

Εντούτοις η προβληματική υποψηφιότητα Βαρδαβά φαίνεται πως επηρέασε την αποδοχή της Μαρίας στους δημότες.

Μόλις στο 9,5% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ηρακλείου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΝΔ που κατάφερε να βάψει για πρώτη φορά μπλε το νησί και να αλώσει το πρασινό-ρόζ κάστρο.

Η υποψηφιότητα του Μιχάλη Καραμαλάκη φαίνεται να στηρίζεται από μέρος της ΝΔ και από ένα περίεργο αλλά όχι άγνωστο βραχώδες σύστημα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο υπήρχαν υπόγειες συνεργασίες με τον Μάξιμο Σενετάκη και βοήθησαν στο πολύ υψηλό ποσοστό της ΝΔ στο Ηράκλειο.

Εντούτοις το ποσοστό που καταγράφει η παράταξη στην ίδια δημοσκόπηση είναι μάλλον απογοητευτικό για τους εμπνευστές της υποψηφιότητας Καραμαλάκη στο Δήμο Ηρακλείου.

Μόλις 14% έναντι του Αλέξη Καλοκαιρινού που βρίσκεται πρώτος με 27,5% και 10,5 του επίσης πασοκικής προέλευσης Γιώργου Αλεξάκη!!!

Με μόλις 44 υποψηφίους 7 μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο τελευταίος εμφανίζεται περισσότερο κοντά στη συγχώνευση με τον Μιχάλη Καραμαλάκη λόγω της κοινής στήριξης από μεγάλο οικονομικό παράγοντα με τεράστια συμφέροντα στο Δήμο.

Άλλωστε για τον ίδιο λόγο και ο Γιάννης Κουράκης προσπάθησε να μεταφέρει τη δεξιά πολυκατοικία της παράταξης του στην υπηρεσία του στρατηγού.

Η προσπάθεια του Γιάννη Κουράκη απέτυχε παταγωδώς καθώς η πλειονότητα των αξιόλογων στελεχών του μετοίκησε στο στρατόπεδο Καλοκαιρινού δίνοντας επιπλέον αέρα νίκης από τη διπλή διαφορά που κατέγραψε η δημοσκόπηση πριν τη μεγάλη προσχώρηση.

Ενώ τα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά και σαρώνουν υποψηφίους, ταυτόχρονα επιχειρούν διερευνητικές συζητήσεις για συγχωνεύσεις και συνεργασίες.

Και ενώ οι μικρομέγαλοι αρνούνται τη συνεργασία με το “αστυνομικό” ψηφοδέλτιο Καραμαλάκη στη λογική της ιδεολογικής και αισθητικής απόστασης, εντούτοις φαίνεται πως κάποιοι έχουν ήδη αναλάβει το ρόλο του λαγού.

Τα ναύλα είναι πολλά για να μαζέψουν όσους μπορούν περισσότερους υποψήφιους και στη συνέχεια να τους “πουλήσουν” για μια καλή αντιδημαρχία στον αδύναμο δεύτερο αυτής της παρτίδας.

Μόνο έτσι έχει πιθανότητες η υποψηφιότητα Καραμαλάκη να ανταγωνιστεί εκείνη του Καλοκαιρινού που φαίνεται να έχει ξεφύγει στην κούρσα.

Πολλά θα αποκαλυφθούν και από το αν θα κάνει ή όχι δεκτές τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων που κρατάει στο συρτάρι του ο νυν δήμαρχος, εδώ και δύο μέρες.

Και κάπως έτσι η κούρσα για την Λότζια συνεχίζεται με όλα τα “άλογα” να μπαίνουν στην τελική ευθεία σιγά – σιγά, με κάποια από αυτά να αντέχουν στις… “καλοκαιρινές” θερμοκρασίες και κάποια άλλα όχι…

Μένουμε συντονισμένοι για το… photo finish…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon