cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Ας μιλήσουμε όμως λίγο και για… τοξικότητα!!!

Έχει μεγάλη πλάκα που οι νεοδημοκράτες και τα λούμπεν στοιχεία που τους υποστηρίζουν κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Συριζαίους για… τοξικότητα!!! Ευτυχώς ήρθε η… Νεφέλη Μεγκ και μίλησε για τα… “ράμματα” που πήγε ο Τσίπρας και μας επανέφερε στον μαγικό κόσμο της… αριστείας και της αστικής ευγένειας!!!

Ας μιλήσουμε όμως λίγο και για… τοξικότητα!!!

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στην πολιτική είναι η υποκρισία των πολιτικών. Και, όταν μιλάμε και για τον νεοδημοκρατικό χώρο, τότε η υποκρισία είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, χάρισμα ίσως θα πρόσθεταν κάποιοι, που τελευταία δείχνει να κινείται σε άλλα επίπεδα… πρόσφυσης!!!

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν και καθώς όλοι οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημοσιολογούντες, κλπ κλπ, είναι σε φάση του να βρούμε τι έφταιξε και… “πάτωσε” τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νεοδημοκράτες το βρήκαν πρώτοι απ’ όλους και από κοντά βέβαια και οι Πασόκοι και οι Κουκουέδες. Για την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έφταιξε λέει η… “τοξικότητα”.

Είδα, με έκπληξη ομολογώ, κάποιοι Κουκούδες να λένε ότι με τα… ΜΤΣΤΚ ΓΜΣ (αναφέρομαι στο γνωστό hashtag) ή με άλλες χυδαιολογίες, αντιπολίτευση δεν γίνεται. Και έχουν δίκιο ασφαλώς. Διότι, πράγματι η αντιπολίτευση πέρα από την κριτική, ακόμα – ακόμα και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, πρέπει να προτείνει και λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις. Άλλο βέβαια που τα… “συνθήματα” αυτά βγήκαν από τον ίδιο τον κόσμο και την μάζα του διαδικτύου και δεν μπορώ να καταλάβω το πώς συσχετίστηκαν με την… Κουμουνδούρου από την στιγμή που ο λόγος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο χλιαρός και από το “τσάι με συμπάθεια”. Θυμίζω ότι ήθελαν να διώξουν και τον Πολάκη ως… “τοξικό στοιχείο”. Αλλά… anyway.

Οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ, ίδιες εδώ και δεκαετίες, πόσο ρεαλιστικές μπορεί να είναι σε αυτό το σύγχρονο κόσμο που ζούμε; Διότι και εμείς πιστεύουμε βαθιά στο motto “ο λαός μόνο σώζει τον λαό”, αλλά και στο ότι πρέπει επιτέλους τα μέσα παραγωγής να περάσουν στον λαό και να μπορεί επιτέλους και ο κόσμος και η εργατιά να απολαμβάνει μέρος του πλούτου που παράγει, κλπ κλπ, αλλά…

Ναι υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά” που θα πρέπει να απαντηθεί.

Είδαμε πρόσφατα στην Γαλλία να γίνεται ολόκληρος ξεσηκωμός του λαού. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τίποτα ή έστω το σχεδόν τίποτα.

Η δύναμη των λαών πέθανε κάπου ανάμεσα στις διασώσεις των τραπεζών και στα φυτευτά όνειρα μας για ιδιωτική πισίνα και… ηλεκτρικό Tesla. Αν και η “πλέμπα” είναι πιο φτωχή από ποτέ… αισθάνεται και συμπεριφέρεται κάπως σαν… “μεσαία τάξη” και ακόμα και ο… τελευταίος σερβιτοράκος αισθάνεται ως… επιχειρηματίας εν αναμονή.

Κόμμα του Λαού το ΚΚΕ, αλλά ποιος είναι ο λαός και πώς αντιδρά σε αυτά που συμβαίνουν; Και που είναι και το ΚΚΕ να βγει μπροστά και να οδηγήσει τον λαό;

Με το να κατηγορούν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλους, δουλειά δεν γίνεται… χρειάζεται και πρόταση που να πείθει τον λαό, διαφορετικά μένουν και αυτοί σε αυτό που… κοροϊδεύουν. Την στείρα, αλλά… ευγενική αντιπολίτευση, ακόμα και προς την ίδια την αντιπολίτευση. Και κατά καιρούς με λίγο παραπάνω ποσοστό και μερικές έξτρα έδρες στην Βουλή. Αρκεί αυτό όμως;

Πάμε λίγο και στο ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη πανηγυρίζουν πρωτίστως για τις ψήφους που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ (το γνωστό να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) και δευτερευόντως για τις ψήφους που κέρδισαν οι ίδιοι. Και έχοντας και την αβάντα του συστήματος που ζητά την επιστροφή στην… “κανονικότητα” (στο γνωστό δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλαδή, το οποίο θυμίζω ότι χρεοκόπησε και την χώρα αλλά …who cares…) μας μιλάει τώρα για… “σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση”. Μιλάμε για τους ίδιους που με βάση το Vouliwatch φαίνεται να έχουν ψηφίσει περί το 70% των νομοσχεδίων του Μητσοτάκη. Οπότε το… αντιπολίτευση το πήρε το ποτάμι.

(Σύντροφοι του ΣΡΖ μην χαίρεστε, διότι και εσείς ψηφίσατε ένα 50% των νομοσχεδίων του Μητσοτάκη και της πιο… διαφθαρμένης κυβέρνησης που πέρασε από την χώρα, οπότε ούτε και εσάς σας παίρνει να μιλάτε πολύ για αντιπολίτευση. Κάντε την αυτοκριτική σας λοιπόν και σε αυτό και πάμε παρακάτω).

Ξανά πίσω στο ΠΑΣΟΚ και στο… “ισχυρή αντιπολίτευση”, το οποίο ίσως και να περιπλέκεται ελαφρώς, μιας και στην εξουσία έχουμε τον “ωτακουστή” Μητσοτάκη και στον έλεγχο, υποτίθεται, αυτού, το θύμα των παρακολουθήσεων, τον Ανδρουλάκη. Εμένα αυτό το “δίπολο” μου δημιουργεί πολλές σκιές και μια γενικότερη αμφιβολία.

Ας δούμε όμως και το “σοβαρή αντιπολίτευση” και χωρίς… τοξικότητα και χυδαία συνθήματα. Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ ξεχνάει μάλλον από ποιους και πότε βγήκε το γνωστό… “Μητσοτάκη Κάθαρμα”; Τότε δεν ήταν τοξικό και έγινε τώρα;

Και μετά από αυτή την όχι και τόσο… σύντομη παρένθεση, ας περάσουμε στους αγαπημένους φίλους νεοδημοκράτες. Κατηγορούν και αυτοί τους συριζαίους για τοξικότητα, αλλά την δική τους την καμπούρα δεν την κοιτάζουν. Ξέχασαν μάλλον τα… hashtag “έρχεται π@#τσα” της προεκλογικής περιόδου του 2019; Έτσι και τώρα, δεν πέρασε καν μια βδομάδα από το βράδυ των εκλογών και βγήκε η δικιά τους η Νεφέλη Μεγκ, η youtuber – ινφλουένσερ που είχε πάρει προεκλογικά συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (δείτε και το σχετικό: Τα προβλήματα της νεολαίας…), με μετεκλογικό podcast που είχε τίτλο… “Πρόεδρε, βάλε όπισθεν!”. Και αν αυτό δεν αρκεί για να σας πείσει για την χυδαιότητα της, υπάρχει και συνέχεια.

Η νεαρή που δεν έκανε την παραμικρή ερώτηση στον πρωθυπουργό για τα χαμηλά εισοδήματα των ανθρώπων της ηλικίας της αλλά δήλωνε ότι θέλει να βγάζει πάνω από 100 χιλιάρικα τον χρόνο και ότι είναι άδικο να της κρατούν τόσο μεγάλο ποσοστό, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πιο προσβλητικό τρόπο:

«Και φήμες λένε ότι ο Αλέξης, του πήρε παρά πολύ ώρα να εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου- και ως γνωστόν μάλλον πέρασε από τον Ευαγγελισμό, λέω εγώ τώρα… Για ράμματα! Δεν άντεξε» δήλωσε αποδεικνύοντας το επίπεδό της, αλλά και το level της… επιτηδευμένης και καλά καμουφλαρισμένης τοξικότητάς της.

Στην περιγραφή του επεισοδίου της youtuber, που είναι διαθέσιμο στο spotify, το εν λόγω επεισόδιο από το podcast έχει την εξής περιγραφή: «Η Νεφέλη σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα και την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τι δείχνει η διαχείριση της ήττας από τον Αλέξη; Τι συμπεράσματα μας άφησε αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων; Μήπως ήρθε η ώρα να χαμηλώσουμε τους τόνους και να αποβάλλουμε την τοξικότητα; Κι εν τέλει, ποιoς έχει πιει το καπνιστό ουίσκι της Νεφέλης;»

Και μετά μέσα στο podcast της, τους χαμήλωσε τους τόνους και απέβαλλε την… τοξικότητα μιλώντας για… “όπισθεν” και “ράμματα”. Εντάξει;

Και μετά τον σάλο που ξέσπασε, βγήκε με story της για να κάνει… διευκρινίσεις και να μας μαλώσει που την… παρεξηγήσαμε.

Οι φίλοι από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ έχουν να προσθέσουν κάτι, έστω για το τυπικό της υπόθεσης, για την… “τοξικότητα” της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ή μένουν μόνο να κοιτούν τα “ανομήματά” Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ (που εννοείται είναι πολλά επίσης);

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon