cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Ας πάμε μόνοι μας στη θέση… 109

Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση της έκθεσης για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα (είμαστε τελευταίοι στην ΕΕ!!!) από το γεγονός ότι η είδηση αυτή δεν έπαιξε σε κανένα ΜΜΕ, ούτε καν στο κρατικό ΑΠΕ!!!

Ας πάμε μόνοι μας στη θέση… 109

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει στην ελληνική κοινή γνώμη την είδηση για τις επισημάνσεις των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» ως προς την ελευθερία του Τύπου σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Στο σχετικό τηλεγράφημα αναφέρονται οι γενικές επισημάνσεις της οργάνωσης, η συνολική επιδείνωση της ελευθερίας των δημοσιογράφων και η υποβάθμιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος σε όλο τον κόσμο. Υπήρχε όμως και μια μικρή, τόση δα, λεπτομέρεια που το κρατικό πρακτορείο, το υπαγόμενο πλέον απευθείας στον πρωθυπουργό, δεν έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει στην ενημέρωση των πολιτών.

Το τι λέει η οργάνωση για την Ελλάδα. Ότι η χώρα κατρακύλησε κατά 38 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ως προς την ελευθερία του Τύπου, ότι είμαστε πλέον τελευταίοι στην Ευρώπη, κάτω και από πολλές αφρικανικές χώρες που δεν φημίζονται γενικά για τα φιλελεύθερα καθεστώτα τους. Οτι πέσαμε πλέον από τη θέση 70, στη θέση 108 μεταξύ 182 χωρών.

Δείτε αναλυτικά τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

  • Υπάρχει άραγε καλύτερη επιβεβαίωση της έκθεσης των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα;

Μόνο για αυτό θα άξιζε ακόμα μία θέση – μπόνους παρακάτω στην παγκόσμια κατάταξη.  

Ας πάμε στην 109, δεν αλλάζει και τίποτα…  

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon