cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Ας τον μαζέψει κάποιος που θέλει και ευρωομόλογο για όπλα

Επενδύσεις σε εξοπλισμούς θέλει ο Μητσοτάκης γιατί νομίζει πως οι χώρες του βορά είναι κορόιδα σαν εμάς που ψωμί δεν έχουμε να φάμε και αγοράζουμε φρεγάτες και Ραφάλ…

Ας τον μαζέψει κάποιος που θέλει και ευρωομόλογο για όπλα

Ας τον μαζέψει κάποιος που θέλει και ευρωομόλογο για επενδύσεις αμυντικές στην ΕΕ

Είπαμε ο δικός μας είναι βασιλικότερος του βασιλέως… για τον πρωθυπουργό μας λέμε που δεν μπορεί να τιθασεύσει στη χώρα του την ακρίβεια, δεν μπορεί να δώσει αξιοπρεπείς μισθούς και παριστάνει τον κακομοίρη με άδεια ταμεία ενώ την ίδια ώρα πάει στις συνόδους της ΕΕ και ζητά να εκδοθεί ευρωομόλογο για να χρηματοδοτηθούν αμυντικές ανάγκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και φυσικά εννοείται πως εχθρός της ΕΕ δεν είναι ο δικός μας εχθρός η Τουρκία, αλλά όποιος εχθρός υποδειχθεί από τους Αμερικανούς.

Δηλαδή ουσιαστικά θέλουν αυτή τη στιγμή κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για τις αμυντικές δαπάνες ώστε να στηρίζουμε την Ουκρανία να πολεμά τους Ρώσους.

Και βέβαια εννοείται πως οι σοβαρές χώρες του βορρά δεν θέλουν κάτι τέτοιο ενώ η Ελλαδίτσα είναι πρώτη και καλύτερη…

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μας:

«Η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι για ακόμα μια φορά ενωμένη απέναντι στην απροκάλυπτη ρωσική εισβολή. Έχουν επαναφέρει στο τραπέζι τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη θα κατοχυρώσει στην πράξη την στρατηγική της αυτονομία. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς. Η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα που εδώ και πολλές δεκαετίες ξεπερνά το όριο του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Αυτό δεν συμβαίνει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν θέλει η Ευρώπη να μείνει θωρακισμένη αμυντικά πρέπει να εξετάσει νέους τρόπους για την χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών».

Επενδύσεις σε εξοπλισμούς θέλει ο Μητσοτάκης γιατί νομίζει πως οι χώρες του βορά είναι κορόιδα σαν εμάς που ψωμί δεν έχουμε να φάμε και αγοράζουμε φρεγάτες και Ραφάλ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon