cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Δεξιά στο… «Μάξιμο»

Πάει πιο Δεξιά; Μην το συζητάτε, πάντα μπορεί να πάει και λίγο πιο Δεξιά… Εκλογές έρχονται εξάλλου, όλο και κάποιος πατριώτης θα τσιμπήσει…

Δεξιά στο… «Μάξιμο»

Όπως ο Μάξιμος Σενετάκης για παράδειγμα που αν και νέος άνθρωπος δεν ξεχνάει τις σκοτεινές απαρχές της παράταξής του. Αφορμή στάθηκαν τα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Κάλυψη», που αν και μόνο ασπιρίνες προσφέρουν στο τεράστιο ζήτημα της στέγασης, εντούτοις ενδείκνυνται για παχιά δεξιά φρασεολογία περί πατρίδος, περί θρησκείας, οικογένειας αλλά και περί ιδιοκτησίας.

Θυμήθηκε, που λέτε, ο Μάξιμος, τον αείμνηστο Αβέρωφ και μας είπε ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έλεγε πως «το αξιακό πλαίσιο της ΝΔ περικλείεται σε τέσσερις λέξεις: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, Ιδιοκτησία».

Βέβαια, εκτός από του Αβέρωφ και κάποιων άλλων καλών κυρίων το αξιακό πλαίσιο ήταν εκεί ακριβώς επικεντρωμένο, αλλά μάλλον δεν το θυμάται ο Μάξιμος αφού δεν είχε γεννηθεί το 1967…

Και μετά μας μίλησε ειδικά για την ιδιοκτησία, «το όνειρο των γονιών, των παππούδων και των προπαπούδων μας», όπως είπε.

Συνέστησε λοιπόν σε όλους τους νέους να πάνε να πάρουν χαμηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες για να αποκτήσουν σπίτι.

Μόνο που αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, εκτός από τις τράπεζες στη γωνία θα περιμένουν και κάτι συνάδελφοί του βουλευτές από τα έδρανα της Δεξιάς επίσης, όπως ο Ανδρέας Πάτσης (όχι αυτό δεν το είπε).

Εκεί όμως που τα έδωσε όλα ήταν στο άλλο πρόγραμμα, το «Κάλυψη», αυτό που παίρνει τα σπίτια που νοικιάστηκαν κάποτε σε μετανάστες και τα δίνει με φτηνό ενοίκιο σε Ελληνες (το τόνισε ιδιαίτερα το Έλληνες).

Εκεί να δείτε πώς έδωσε τα δεξιά ρέστα του ο Μάξιμος. Εκλογές έρχονται εξάλλου, όλο και κάποιος πατριώτης θα τσιμπήσει…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon