cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Έχουν πάντως «πειστικές απαντήσεις» για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

Πλήρης η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την στάση τους υποθάλπτουν την αισχροκέρδεια

Έχουν πάντως «πειστικές απαντήσεις» για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

«Ταλέντο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Τον είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας στο Mega όπου κλήθηκε να σχολιάσει γιατί ενώ οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς πέφτουν στην Ελλάδα οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης ανεβαίνουν και μάλιστα σημαντικά και αδικαιολόγητα.

Στο κανάλι παρουσιάστηκε πίνακας όπου φαίνεται η τιμή του πετρελαίου Brent στις 12 Απριλίου 2023 να είναι 87,33 δολάρια και του πετρελαίου θέρμανσης 1,262 ευρώ το λίτρο, χωρίς επιδότηση.

Στις 13 Νοεμβρίου το Brent έπεσε στα 81,58 δολάρια, αλλά στη χώρα μας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέβηκε στα 1,382 ευρώ ανά λίτρο, χωρίς επιδότηση.

Τι είπε λοιπόν αυτό το «ταλέντο» για να εξηγήσει τι συμβαίνει;

«Καταρχάς να πούμε ότι – γι’ αυτό το οποίο λέτε – αυτό είναι και ένα μέρος του αντικειμένου του ελέγχου των υπηρεσιών, να βλέπουμε να μην μειώνονται οι τιμές με την ταχύτητα που αντιστοίχως αυξάνονται, ειδικά όταν οι αιτίες που δημιουργούσαν την προγενέστερη αύξηση έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Αυτός είναι και ο ρόλος των ελεγκτικών αρχών»,

Καταλάβατε κάτι; Γιατί εμείς αδυνατούμε…

Μετά είπε για τους ελέγχους στην αγορά και τα πρόστιμα που επιβάλλουν, δεν μας διευκρίνισε όμως αν αφορούν και τις μεγάλες εταιρείες που πωλούν τα καύσιμα ή μόνο τον τελευταίο τροχό της αμάξης, δηλαδή τα πρατήρια (μάλλον μέχρι εκεί φτάνει ο έλεγχος τους όπως σας βλέπουμε και μας βλέπετε).

Μετά μίλησε γενικά για την ακρίβεια κι όλα καλά…το έλυσαν το πρόβλημα.

Έτσι εξηγούν στην Κυβέρνηση την ανικανότητα τους και την υπόθαλψη της αισχροκέρδειας κι έτσι ο κόσμος αποδέχεται αυτή την ανικανότητα, την ψηφίζει και μετά γκρινιάζει που ο μισθός δεν καλύπτει ούτε την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Και που να δείτε τώρα που θα αρχίσουν να σφίγγουν τα κρύα που θα πετάξει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αφήνοντας πολύ κόσμο να παγώνει αφού θα αδυνατεί να καλύψει τα υπέρογκα κόστη θέρμανσης του.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon