cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Εσείς μάθατε ποιο θα είναι το μεγάλο event του καλοκαιριού;

Η ιστορική Μονή Τοπλού εκτός από… “business” και “πολιτικό lobbying” διοργανώνει τώρα και πριβέ συναυλία για λίγους και εκλεκτούς, υπό την αιγίδα του πρώην “μαγαζιού” του κ. Πλακιωτάκη!!!

Εσείς μάθατε ποιο θα είναι το μεγάλο event του καλοκαιριού;

Υπο την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, μαθαίνουμε πως οργανώνεται στο χώρο του Τοπλού, του διάσημου μοναστηριού της Ανατολικής Κρήτης, συναυλία 500 εκλεκτών προσκεκλημένων κυρίως απο το χώρο της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, με σκοπό να απολαύσουν την καλοκαιρινή πανσέληνο υπο τους ήχους του Placido Domingo.

Και όλα αυτά στην πόλη που δοκιμάστηκε από τις καταστροφές του χειμώνα, στην πόλη που οι εθελοντές κρατούν ζωντανή, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τους διασώστες της ΕΔΕΑΚ σε πλήρη υπηρεσία επείγουσας διακομιδής, να αγνοούνται εμφατικά, συνηγορούσας της δημοτικής αρχής.

Και το πριβέ αυτό event να λαμβάνει χώρα σε ένα τόπο αγώνων, τόσο κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όσο και κατά την διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτούς τους αγώνες και ό,τι συμβολίζει η ιστορική Μονή Τοπλού έρχεται τώρα η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και ο ίδιος ο πρώην Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, να πραγματοποιήσει, με δικά μας λεφτά βεβαίως – βεβαίως, μια πριβέ εκδήλωση, για να ευχαριστήσει ένα κλειστό, αλλά εκλεκτό, επιχειρηματικό και ναυτιλιακό λόμπι, αλλά και για να δείξει το στίγμα της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

500 θα είναι οι εκλεκτοί που θα έρθουν από όλο τον κόσμο για το «ιδιαίτερο» αυτό γεγονός.

Δρομολογείται παράλληλα και ο αποκλεισμός της τοπικής κοινωνίας, “μισθώνεται” το κάλλος και αποκλείεται ο πολύς κόσμος, η “πλέμπα” από ένα κατά τα άλλα… μείζον πολιτιστικό γεγονός, για το οποίο σπεύδουν να μας ενημερώσουν, με πανηγυρικό, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τρόπο, τα γνωστά… λιβανιστήρια της τοπικής και όχι μόνο ενημέρωσης.

Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα και κυρίως απόδειξη, όχι μόνο για το τι σημαίνει στην πράξη η ιδιοποίηση του πολιτισμού, αλλά και για το τι πρόκειται να επακολουθήσει ως προς την γενικότερη αντιμετώπιση της κοινωνίας από τους άριστους ή και αριστοκράτες αφέντες του Μητσοτάκη.

Οι ροτόντες στρώθηκαν… και οι… προσκλήσεις προς τους λίγους και εκλεκτούς μοιράστηκαν…

Οι εκλογές όμως βέβαια μπορεί ακόμα να μην έχουν γίνει, ωστόσο αυτό είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια για το καθεστώς Μητσοτάκη που αποδεικνύει κάθε μέρα που περνάει ότι βασίζει την κυριαρχία και προσεχώς παντοδυναμία του όχι στο τρίπτυχο “Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά”… αλλά στο τρίπτυχο… “Φόβος, Εκβιασμός, Εξαγορά”.

Στο πριβέ κοσμικό – πολιτισμικό αυτό event στην Μονή Τοπλού ο κύριος Πλακιωτάκης έχει καλέσει άραγε και τον γνωστό εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη που έλεγε ότι έχει χεσμένο τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Πρωθυπουργό ή του κρατάει μουτράκια και δεν τον κάλεσε;

Κοτζάμ παγουρίνα είχε μοιράσει στα παιδιά μας για την καταπολέμηση της πανδημίας στα σχολεία, κρίμα είναι να μην του στείλουν μια πρόσκληση…

Δεν ξέρω λοιπόν για τον Λασκαρίδη, ξέρω όμως και μαθαίνω με ιδιαίτερη χαρά ότι το… μεγαλύτερο event του καλοκαιριού στην Κρήτη αναμένεται να τιμήσει με την υψηλή παρουσία της η… βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Πάντως και ο γνωστός Ισπανός τενόρος έχει γίνει πια… ιδιαίτερα επιλεκτικός στις εμφανίσεις του, δεν πάει όπου κι όπου… Μαθαίνουμε όμως ότι ανυπομονεί να έρθει με το ιδιωτικό του lear jet στην Κρήτη γνωρίζοντας ότι θα τραγουδήσει μπροστά στην επιχειρηματική και εφοπλιστική αφρόκρεμα του τόπου μας. Επίσης μαζί με τον Πλάθιντο ακούγεται ότι θα υπάρχει κι άλλο όνομα -έκπληξη- Έλληνα καλλιτέχνη που θα διανθίσει με την παρουσία του την βραδιά. Μετά το Ηρώδειο νομίζω ότι θα ταίριαζε και μια Μονή Τοπλού στον Ρουβά… τι όχι; Βέβαια και ένας “Νιόνιος” παίζει δυνατά για το event, τώρα που έχει γίνει και το νέο τοτέμ του Μητσοτάκη

Οπότε παιδιά… η “πλέμπα” παρακαλώ ας δείξει λίγο κατανόηση… Εξάλλου, η ζωή είναι για αυτούς, τους λίγους και εκλεκτούς που έχουν τα πολλά. Οι υπόλοιποι ας προσαρμοστούν στα … κουπονάκια και κυρίως… ας πρόσεχαν λίγο καλύτερα με τις επιλογές τους!!!

Υ.Γ.1 – Αναφέρομαι στο Υπουργείο Ναυτιλίας ως… “μαγαζί” του Πλακιωτάκη, όχι επειδή δεν σέβομαι το Υπουργείο ή… λαϊκίζω, αλλά επειδή μάλλον που ο ίδιος ο πρώην κύριος Υπουργός δεν το σέβεται. Κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι κατά την διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στον Άγιο Νικόλαο στις 17/5 είχε πέσει στην αντιληψή μας ότι είχε βάλει άνδρες του Λιμενικού να μοιράζουν προεκλογικό του υλικό!!!

Υ.Γ.2 – Τρία χρόνια μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που σχεδόν έβαλαν τέλος στην καριέρα του, ο διάσημος τενόρος βρίσκεται στη δίνη ενός ακόμη σκανδάλου, καθώς εμπλέκεται σε έρευνα κατά εγκληματικής οργάνωσης τράφικινγκ ανηλίκων. Εισαγγελείς της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι ο πρώην σούπερ σταρ της όπερας, Πλάθιντο Ντομίνγκο εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση του Μπουένος Άιρες, η οποία κατηγορείται για τράφικιγνκ και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, ανάμεσά τους και ανήλικες. Αυτό για να ξέρουμε πως εξηγείται και το… “ιδιαίτερα επιλεκτικός στις εμφανίσεις του”.

Δεν είναι τυχαίο και αυτό που γράφουν τα σχετικά άρθρα στον theGuardian“Don’t get in a lift with Plácido Domingo”. Αλλά εμείς θα τον φέρουμε και στο Μοναστήρι… αλήθεια στην Μονή Τοπλού γνωρίζουν για αυτές τις καταγγελίες και παρόλα αυτά τον φέρνουν;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon