cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Η φράση που συγκίνησε τον Χάρη Μαμουλάκη

Λέτε, εάν συγκεντρώσουμε όλα όσα ακούγονται στις συγκεντρώσεις πολιτικών και στις περιοδείες, να γράφαμε ακόμα και βιβλίο;

Η φράση που συγκίνησε τον Χάρη Μαμουλάκη

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου με τους υποψήφιους να έχουν μπει εδώ και μέρες στο «χορό» των περιοδειών, με τις ευχές, τις μαντινάδες, αλλά και τις συγκινητικές εκδηλώσεις υποδοχής και αποδοχής να μη λείπουν.

Και ίσως όλο αυτό το σκηνικό επαφής και επικοινωνίας με τον απλό κόσμο να αποτελεί και μια κάπως πιο ευχάριστη νότα σε σχέση με όλη την πίεση του χρόνου και το άγχος που τραβάνε καθημερινά όλοι οι υποψήφιοι με σκοπό να τα προλάβουν όλα.

Μια τέτοια ευχάριστη νότα αποτελεί και ατάκα που άκουσε ο Χάρης Μαμουλάκης κατά την διάρκεια περιοδείας του.

Νεαρό ζευγάρι λοιπόν είπε στον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη ότι μετέφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Ηράκλειο για να τον ψηφίσουν, με τον Χάρη να απαντά ότι αυτό είναι το πιο τιμητικό που έχει ακούσει.

Σε πρώτη φάση είναι ευχάριστη και άκρως ενθαρρυντική μια τέτοια δήλωση καθαρής αγάπης και υποστήριξης, αλλά… σε δεύτερη ανάγνωση δείχνει τελικά ότι… και το βάρος που κουβαλάνε οι εκπρόσωποι μας δεν είναι και λίγο. Ειδικά δε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα χέρια τους βρίσκονται και οι δικές μας τύχες αλλά και το μέλλον μας.

Εντάξει, ξέρω, θα μου πείτε ότι όποιος δεν θέλει να γίνει βουλευτής και να έχει ευθύνες πάνω του, μπορεί να επιλέξει και το να μην γίνει. Ξέρω επίσης ότι κάποιοι θα σχολιάσετε για την βουλευτική αποζημίωση και τις λοιπές παροχές, πχ το βουλευτικό αυτοκίνητο. Και εμείς κατά καιρούς τα σχολιάζουμε αυτά και μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Στην πορεία όμως διαπιστώνει κανείς ότι αν τα βάλεις όλα στην ζυγαριά στο τέλος μετράει μόνο η διάθεση του άλλου για προσφορά στην κοινωνία.

Και, αν κρίνουμε από τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Μαμουλάκη και τα θέματα που επιλέγει να προβάλλει και να αναδεικνύει, φαίνεται να υπάρχει αυτή η διάθεση. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι αν αυτή η διάθεση γίνει και πράξη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην κυβέρνηση και ο Χάρης δεν είναι απλά βουλευτής αντιπολίτευσης αλλά κυβερνητικός, γιατί όχι και μέλος του κυβερνητικού σχήματος.

Οπότε, για να μεταφέρουν κι οι άλλοι τα εκλογικά τους δικαιώματα στο Ηράκλειο για να ψηφίσουν Μαμουλάκη σημαίνει ότι κάτι κάνει σωστά ο Χάρης και ο απλός κόσμος το έχει ασφαλώς καταλάβει και στηρίζει την όλη προσπάθεια.

Επειδή όμως το… κλίμα έγινε βαρύ, είναι και ΣΚ, λέτε εμείς αν κάτσουμε και συγκεντρώσουμε όλα όσα ακούγονται στις συγκεντρώσεις πολιτικών και στις περιοδείες να γράφαμε ακόμα και βιβλίο;

Όπως και να χει, συγγραφείς δεν ξέρω αν καταφέρουμε να γίνουμε στο μέλλον, στο παρόν όμως εξακολουθούμε να είμαστε δημοσιογράφοι και μάλιστα της… “κριτικής σχολής”, οπότε εδώ είμαστε για να πετάξουμε και εμείς την “ατάκα” μας σε περίπτωση που ο Χάρης παρεκκλίνει της καλής πορείας του…

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην χρειαστεί…

Venceremos Χάρη!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon