cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Κάποιοι συνήθισαν την αλόγιστη χρήση ρεύματος

Ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε, κάθισε και έγραψε και άρθρο σχετικά με την ακρίβεια και τους… φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που χαλάνε την εικόνα του Μητσοτάκη που με τόσο κόπο και χρήμα χτίζουν τα ΜΜΕ. Φυσικά, τα έριξε όλα στους πολίτες…

Κάποιοι συνήθισαν την αλόγιστη χρήση ρεύματος

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ με τίτλο «Οι λογαριασμοί του ρεύματος δεν πρέπει να γίνουν ο ΕΝΦΙΑ του Μητσοτάκη» ο Πορτοσάλτε αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε έως τώρα αποτελεσματικά τους πολίτες και «βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, καθώς σφυροκοπείται από την κοινωνία. Οι λογαριασμοί του ρεύματος φέρνουν εκνευρισμό, ένταση, απογοήτευση κ προφανώς θυμό στους πολίτες. Είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο».

Ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ μάλιστα αναφέρει στο άρθρο του πως η επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου και ρεύματος τελικά δεν αναχαίτισε την… μουρμούρα των πολιτών. Στην συνέχεια φορτώνει την ακρίβεια και τις τιμές του φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Βέβαια, ως γνωστόν, οι ρήτρες στους λογαριασμούς ρεύματος είχαν αρχίσει να προκαλούν… εγκεφαλικά πολύ πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας. Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι σχετικές δημοσκοπήσεις και έρευνες κοινής γνώμης που δείχνουν ότι οι πολίτες δεν φαίνεται να πιστεύουν πως για την ακρίβεια φταίει αποκλειστικά και μόνο ο πόλεμος. (δείτε το σχετικό: Ξεχειλίζει η οργή για την ακρίβεια!!!)

Και μετά από την… “στρογγυλοποίηση” των ευθυνών της κυβέρνησης για την ακρίβεια και για την αντιμετώπιση της αρχίζει η γνωστή “γκρίνια” του δημοσιογράφου για τους πολίτες.

Οι πολίτες κατά τον Πορτοσάλτε λοιπόν παραδοσιακά συνηθίζουν «να αντιδρούν στην εξουσία, ακόμη κι αν είναι σε μεγάλο βαθμό επιλογή τους ή φίλα προσκείμενη». Το λες και μπηχτή αυτό βέβαια. Αλλά στην συνέχεια εντοπίζεται το καλό το… κομμάτι.

Στην συνέχεια λοιπόν αναφέρει ότι: «Οι πολίτες δεν έχουν όλοι δίκιο στις αιτιάσεις τους. Κάποιοι, έχοντας συνηθίσει στην αλόγιστη χρήση του ρεύματος συνδεδεμένου με την παροχή θέρμανσης στην κατοικία δεν πήραν εγκαίρως μέτρα ατομικής προστασίας. Αφέθηκαν, δεν μείωσαν την κατανάλωση τους. Οι λογαριασμοί καταφθάνουν με υπέρογκα ποσά. Η κρατική επιδότηση είναι κάτι σαν ασπιρίνη. Αναγκαία μια πιο δραστική υποστήριξη που θα μειώνει περαιτέρω τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν υπάρχει ακόμη. Κατά συνέπεια ένας στους δυο πολίτες αδυνατεί, όπως λέγεται, να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Τα χρέη συσσωρεύονται και η κακή διάθεση των πολλών γίνεται βουνό. Ο λογαριασμός του κόστους καταλήγει στην κυβέρνηση. Δέχεται το χτύπημα αδιαμαρτύρητα, ακόμη κι αν έχει δίκιο για τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα. Δεν θα την ακούσει κανείς. Αλλά και να την ακούσει δεν θα την δικαιολογήσει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει μια πολύ κακή στιγμή στο τρίτο έτος της πολιτικής διαδρομής της».

Για το κλείσιμο, του άρθρου του, ο Άρης Πορτοσάλτε κράτησε μερικές… “συμβουλές” προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που τόσο αγαπά και δεν το κρύβει.

Αναλυτικά, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει: «Ακούγεται σαν αστείο, αλλά έτσι κι αλλιώς το 2015 η επέλαση προς την εξουσία βασίστηκε στον ΕΝΦΙΑ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Στην ανέχεια πολιτικής και επιχειρημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ βαπτίζει τα τιμολόγια του ρεύματος ως τον ΕΝΦΙΑ του Μητσοτάκη και ποντάρει τα ρέστα του! Για τον πρωθυπουργό εξακολουθούν να μην υπάρχουν δραματικές αλλαγές. Εξακολουθεί να παίζει μονότερμα, αλλά εξακολουθεί να τρυπάει τα δικά του δίχτυα. Αυτό, προφανώς, δεν μπορεί να κρατήσει πολύ…»

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon