cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Ξεκαθάρισε ποια παράταξη θέλει να είναι η συνέχεια Λαμπρινού

Η Μαρία Καναβάκη ξεκαθάρισε ποια παράταξη θέλει να είναι η συνέχεια του Βασίλη Λαμπρινού, ενώ δείχνει και προς τα που θα “ακουμπήσει” τις ελπίδες της σε περίπτωση δεύτερου γύρου…

Ξεκαθάρισε ποια παράταξη θέλει να είναι η συνέχεια Λαμπρινού

Όποιος διάβασε το κείμενο της ομιλίας της Μαρίας Καναβάκη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ηράκλειο για εσένα» σίγουρα μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι διεκδικεί να αποτελέσει τη φυσική συνέχεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βασίλη Λαμπρινού, όπου μαζί με τον Κώστα Βαρδαβά αποτέλεσαν ένα σταθερό «δίδυμο» στο εκτελεστικό σχήμα επί μια δεκαετία σχεδόν.

Όποιος όμως άκουσε ή παρακολούθησε την ομιλία μπορεί επιπλέον να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι προσωπική της υπόθεση καθώς η παρουσία του Βασίλη Λαμπρινού (δεν έχει παραστεί σε κανένα άλλον υποψήφιο Δήμαρχο μετά την επίσημη ανακήρυξη) στην ομιλία της και οι επικλήσεις της υποψήφιας Δημάρχου προς το πρόσωπο του έρχονται να επισφραγίσουν χωρίς παρερμηνείες ποιος/α υποψήφιος/α είναι η φυσική συνέχεια.

Πάντως αν αξιολογήσει κανείς την επικοινωνιακή στρατηγική της κυρίας Καναβάκη οδηγείται σε δυο ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Καταρχάς η επιμονή της να επιτίθεται, χωρίς να τον κατονομάζει, στον Αλέξη Καλοκαιρινό ήταν εξόφθαλμη. Λογικό… στρατηγικά καθώς είναι γνωστό ότι εκείνος που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση επιδιώκει να κερδίσει πόντους από εκείνον που προπορεύεται. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ποιος προπορεύεται και ποιος όχι.

Και βέβαια όσο πιο χαμηλά βρίσκεται αυτός που μειονεκτεί μάλιστα τόσο και πιο λυσσαλέα εξαπολύεται συνήθως και η επίθεση στον πρώτο της εκλογικής κούρσας. Αναμενόμενο και αυτό μάλλον…

Όταν μάλιστα η απόσταση που τον χωρίζει από τον δεύτερο είναι μεγάλη τότε οι επόμενοι βγαίνουν… στα «κάγκελα» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσουν την ψαλίδα. Άλλωστε την ίδια ακριβώς γραμμή είχε ακολουθήσει και ο κύριος Μιχάλης Καραμαλάκης από τη πλατεία του Αγίου Τίτου. Αναμενόμενο και αυτό.

Ωστόσο πέρα από το αναμενόμενο υπάρχει και κάτι ακόμη…

Η παντελής έλλειψη αναφορών, πόσο μάλλον αιχμών, από την κυρία Καναβάκη στον έτερο βασικό διεκδικητή του Δήμου κ. Καραμαλάκη.

  • Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Μα φυσικά ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαχείριση στο ενδεχόμενο του Β’ γύρου από την παράταξη της κυρίας Καναβάκη. Και όλοι καταλαβαίνουμε σε ποιον ετοιμάζονται να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους…

Επομένως και η σχετική αναφορά της κυρίας Καναβάκη ότι «Σε αυτήν την παράταξη η επικεφαλής της δεν κοίταξε την προσωπική της εξασφάλιση…» θα αξιολογηθεί στη πράξη -εφόσον βέβαια απαιτηθεί- στις 15 Οκτωβρίου. Για να δούμε πώς θα πάει και αυτό. Θα έχει ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon