cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Με σημαία τους την απόλυτη κυνικότητα!!!

Οι φούρνοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες – ανεξέλεγκτες συνθήκες και ο Σκρέκας μας λέει ότι η κυβέρνηση τους στηρίζει;

Με σημαία τους την απόλυτη κυνικότητα!!!

Την ίδια ώρα που οι φούρνοι κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με απαράμιλλη κυνικότητα λέει πως η κυβέρνηση… στηρίζει τον κλάδο!!!

«Στην υπόλοιπη Ευρώπη κλείνουν οι φούρνοι, όχι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τους στηρίζουμε!», ήταν το αυτοαναιρούμενο συμπέρασμα του Κώστα Σκρέκα. Το λες και κανονικό κυνικό δούλεμα!!!

Μιλώντας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο υπουργός επικαλέστηκε αρχικά τον πρόεδρο της αρμόδιας Ομοσπονδίας για να δικαιολογήσει τα 200 λουκέτα.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος τους είπε -αν θυμάμαι καλά- ότι είναι περίπου 15.000 οι φούρνοι στη χώρα, ενώ 200 -λέει- έχουν κλείσει» είπε και πρόσθεσε: «Κάποια απ΄ αυτά για συνταξιοδότηση και κάποια απ΄ αυτά… 200 στους 15.000 μπορεί τελικά να έπρεπε να κλείσουν γιατί είναι μια αγορά και μειώθηκε η εργασία τους ή άνοιξε ένας άλλος φούρνος δίπλα και να τους πήρε την πελατεία».

Μετά κατηγόρησε και την αντιπολίτευση διότι, λέει, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους φούρνους τη στιγμή που «εμείς τους στηρίζουμε».

«Κι όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, ναι, κλείνουν οι φούρνοι… Στην υπόλοιπη Ευρώπη κλείνουν οι φούρνοι, όχι στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τους στηρίζουμε για να δίνουν φθηνό ψωμί στον κόσμο» κατέληξε ο υπουργός.

Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και έχει λουκέτα. Πολλά λουκέτα. Α, και ολοένα πιο ακριβό ψωμί επίσης!!!

Πως είναι δυνατόν κύριε Σκρέκα μου η κυβέρνηση να στηρίζει έναν κλάδο και 200 από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν ακριβώς τον κλάδο τελικά να βάζουν λουκέτο;

Και μάλιστα όπως δηλώνει σχετικά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος, βρίσκονται σε κίνδυνο λουκέτου άλλοι 2.160 φούρνοι επί συνόλου 14.400 φούρνων που δραστηριοποιούνται στη χώρα!!!

Ε τι να κάνουμε τώρα… είναι πολλοί οι φούρνοι τι τους θέλουμε τόσους πολλούς;

Άλλωστε, αν μάθαμε και κάτι από την πανδημία αυτό σίγουρα ήταν το πως να φτιάχνουμε μόνοι μας ψωμί. Ορίστε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon