cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Μπουρλότο-Μπουρλότο!

Οι υγιείς προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ορίσουν τα “μπουρλότα” άμεσης εφαρμογής, που θα δώσουν το μήνυμα πως ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών!!!

Μπουρλότο-Μπουρλότο!

Εντάξει δεν λέω η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» το πήρε κυριολεκτικά και την έβαλε την βόμβα της. Αυτοί οι επαναστάτες συνέχεια μας αντιγράφουν εμάς τους ριζοσπάστες μεταρρυθμιστές, επί το βιαιότερον βέβαια.

Άντε να δούμε και την προκήρυξη μήπως και καταλάβουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, μήπως η ανάλυση τους προσθέτει κάτι που μας διαφεύγει μέχρι τώρα.

Δεν είμαι από αυτούς που χαίρονταν με την δράση της «ΕΟ 17 Νοέμβρη», αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως η ανάλυσή τους για την ΛΜΑΤ (Λούμπεν Μεγάλο Αστική Τάξη) πατούσε γερά στην πραγματικότητα του ελληνικού καπιταλισμού.

Μπουρλότο λοιπόν, όπως έλεγε με την χαρακτηριστική φωνή της η Σαπφώ Νοταρά;

Νομίζω πως με τον κοινωνικό πόνο που μοιράζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ακραία ταξική πολιτική της, που ρουφάει πλούτο από τις υποτελείς τάξεις και τον αποδίδει στις κυρίαρχες ελίτ και τα φιλαράκια της, το “μπουρλότο”, κάποιου είδους “μπουρλότο” τελοσπάντων, γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, ολοένα και πιο αναγκαίο.

Και καθώς το “μπουρλότο” δεν είναι για χόρταση θα πρέπει νομίζω οι δυνάμεις εκείνες που νοιάζονται την πατρίδα μας, δηλαδή τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, πρώτον να ενώσουν τις δυνάμεις τους, βάζοντας στην άκρη τις θεμιτές διαφορές τους και δεύτερον να ορίσουν τα 3-4 “μπουρλότα” άμεσης εφαρμογής, που θα δράσουν καταλυτικά δίνοντας το μήνυμα πως ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια πορεία είναι νομίζω και η κριτική αποτίμηση της κυβέρνησης Τσίπρα, και κυρίως του καλοκαιριού του 2015. Αν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon