cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Να φάμε αρνί το Πάσχα αλλά με το σανό μας πιάνει αλλεργία…

Που το βρήκε ο Υπουργός το αρνί κάτω από 10 ευρώ το κιλό; Είναι αρνί εισαγόμενο; Από πού το έχουν φέρει; Έχει ελεγχθεί; ή πάνω στην ανάγκη να παρουσιάσει ότι κάνει δουλειά με το πασχαλινό καλάθι ο Υπουργός «έκλεισε» τα μάτια στην «βάπτιση» εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικών;

Να φάμε αρνί το Πάσχα αλλά με το σανό μας πιάνει αλλεργία…

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε που βρήκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και τα σούπερ μάρκετ αρνί το οποίο πωλείται κάτω από 10 ευρώ το κιλό την ώρα που οι Έλληνες κτηνοτρόφοι είναι στα κάγκελα και δηλώνουν πως τα δικά τους αρνιά δεν πρόκειται να τα δώσουν κάτω του κόστους για να πουληθούν σε τέτοιες τιμές.

Είναι αρνί εισαγόμενο; Από πού το έχουν φέρει; Έχει ελεγχθεί; ή πάνω στην ανάγκη να παρουσιάσει ότι κάνει δουλειά με το πασχαλινό καλάθι ο Υπουργός «έκλεισε» τα μάτια και έδωσε βάρος μόνο στην τιμή;

Υποθέτουμε πως ο κ. Γεωργιάδης ξέρει πως η «βάπτιση» εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικών είναι παράνομη.

Κι εμείς επίσης ξέρουμε, βλέποντας και τις σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, πως μαζί τους δεν ήλθε σε επαφή ο κ. Γεωργιάδης, ούτε τα βρήκαν στις τιμές για να πουλήσουν αμνοερίφια σχεδόν τζάμπα και με ζημιά.

Προ ημερών μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις τιμές παραγωγού της Ιταλίας στο αρνί, που είναι κατά τα λεγόμενα του χαμηλές, παρακινώντας ουσιαστικά και τους Έλληνες κτηνοτρόφους να πουλήσουν κάτω από 9 ευρώ το κιλό.

Φέτος να σημειώσουμε στη χώρα μας λόγω ανομβρίας και ακρίβειας στην εκτροφή ζώων η παραγωγή αμνοεριφίων είναι περιορισμένη.

Ωστόσο αν μπει κανείς στο διαδίκτυο και αναζητήσει τιμές στα κρεοπωλεία της Ιταλίας θα δει πως είχαν κάνει εισαγωγές από την Ελλάδα, γιατί εκεί γιορτάζουν το Πάσχα νωρίτερα, και το ελληνικό αρνί το πουλούσαν κατά μέσο όρο 18 ευρώ το κιλό.

Εφόσον λοιπόν η ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί για την εγχώρια αγορά και κάναμε και εξαγωγές και οι κτηνοτρόφοι μας δεν πουλάνε σε χαμηλές τιμές που βρήκαμε ξαφνικά αρνιά με 10 ευρώ το κιλό;

Είπαμε να φάμε αρνί το Πάσχα αλλά με το σανό μας πιάνει αλλεργία…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon