cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Ο ορισμός της παρέμβασης στην δικαιοσύνη

Λίγες ημέρες μετά την “καταδίκη” Παπαγγελόπουλου γιατί τάχα πίεζε δικαστικούς να ερευνήσουν σκάνδαλα η επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο είναι ο ορισμός της παρέμβασης στην δικαιοσύνη…

Ο ορισμός της παρέμβασης στην δικαιοσύνη

Επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των Τεμπών απέστειλε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον εισαγγελέα την κατά το δυνατόν προτεραιοποίηση της υπόθεσης και την ανάθεσή της στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ζητά και διερεύνηση των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ. Oπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».

Η παραπάνω “επιστολή” πέρα από τον ορισμό της παρέμβασης στην δικαιοσύνη αποτελεί ξεκάθαρα μια πολύ οργανωμένη μεθόδευση το Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναζητηθούν οι αιτίες που βαραίνουν πλέον την κυβέρνηση του για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη. Και όχι δεν μιλάμε πλέον για ένα δυστύχημα, διότι όλα τα στοιχεία και πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως γνώριζαν πολύ καλά τι συνέβαινε στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και παρόλα αυτά αδιαφορούσαν κάνοντας μάλιστα και χυδαία επίδειξη κυνισμού στην Βουλή.

Τα Τέμπη αποτελούν ξεκάθαρα ένα κρατικό έγκλημα. Και μπορεί αρχικά ο πρωθυπουργός να θέλησε να το φορτώσει αποκλειστικά στον… σταθμάρχη, βγάζοντας μόνος του το πόρισμα πριν από την ίδια την δικαιοσύνη ή τους ανακριτές.

Στην πορεία και αφού κανένας δεν το έχαψε το παραμύθι του έβαλε τον επικοινωνιολόγο του να γράψει και μια συγνώμη στο Facebook. Σε μια ανάρτηση επίσης μνημείο υποκρισίας και φυγοδικίας από τις δικές του ευθύνες τις οποίες θέλησε να κρύψει πίσω από το γνωστό απολιτίκ αφήγημα του “όλοι ίδιοι είναι”.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που τα “ούγκανα” του Θεοδωρικάκου ξυλοφόρτωναν τους νέους που είχαν κατέβει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν. Σ’ αυτή την φάση είδαμε και το εξής παράδοξο… μία νεαρή μαθήτρια η οποία επιβίωσε του εγκλήματος στα Τέμπη, πήγε στην πορεία της Αθήνας, για να δεχτεί βροχή από χημικά!!!

Και τώρα αναζητά την βοήθεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Του οποίου ο γιος θυμίζω πως είχε τοποθετηθεί και ως μετακλητός στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών. Εντάξει;

  • Τι να περιμένουμε;

Μα φυσικά τον πιστό εισαγγελέα για ακόμη μια φορά να προσπαθεί να σώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • Τι να μην περιμένουμε;

Μα φυσικά την διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών, τουλάχιστον τώρα με αυτή την κυβέρνηση. Το πράγμα πηγαίνει για καραμπινάτο κουκούλωμα.

Μικρό καλάθι κρατώ επίσης και στην απόδοση ευθυνών και φυσικά τιμωρίας στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Και δεν μιλώ μόνο για τον σταθμάρχη, αλλά και για τον “σταθμάρχη” του Μαξίμου και φυσικά τον Κωστάκη του Αχιλλέως βεβαίως – βεβαίως που κατεβαίνει ξανά υποψήφιος. 5 ημέρες κράτησε μόνο η στεναχώρια του.

Και όχι… το χειρότερο δεν είναι ότι ο Καραμανλής είναι τόσο ξετσίπωτος και έχει το απύθμενο θράσος να είναι ξανά υποψήφιος. Το χειρότερο είναι ότι θα εκλεγεί… και αυτό ακριβώς δείχνει και την ποιότητα της κοινωνίας στην οποία ζούμε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon