cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Ο Σταϊκούρας ομολογεί γιατί προτιμούν να «χαρίζουν» τα κόκκινα δάνεια στα funds

Ας πουν την αλήθεια πως μέσω των funds θα κερδίσουν και οι ίδιοι αλλά και πολλοί «φίλοι» τους, γιατί είναι κερδοφόρα μπίζνα με μικρό κεφάλαιο…

Ο Σταϊκούρας ομολογεί γιατί προτιμούν να «χαρίζουν» τα κόκκινα δάνεια στα funds

Βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Κομοτηνή και σε συνάντηση του με κατοίκους τέθηκε το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των funds όπου στο τέλος καταλήγουν τα σπίτια τους. Είπε λοιπόν, με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο πρώην υπουργός, πως δεν μπορεί να αυξήσει τις δόσεις εκείνων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, διευκολύνοντας τους δανειολήπτες, γιατί παντού στον κόσμο υπάρχουν 24 δόσεις κι ούτε καν 36.

Όταν ωστόσο ρωτήθηκε γιατί πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα δάνεια του κόσμου στα funds, και δε δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να τα αγοράσουν στις τιμές που τα «χαρίζουν» στα funds απάντησε κυνικά: «Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας, αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν».

Ωραία λογική, άκρως «κοινωνική»…

  • Λες και δεν μπορούν να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας ώστε να μην συμβεί αυτό και οι πολίτες με οικονομικές δυσκολίες να μην χάσουν τα σπίτια τους.
  • Λες και τα funds μας κάνουν χάρη στις τιμές που αποκτούν κατοικίες τις οποίες κάποτε άνθρωποι έφτιαξαν με τον ιδρώτα τους κι όταν βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική θέση τους έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό και τις έχασαν.
  • Λες και στα ταμεία τους δεν θα μπουν τα ίδια χρήματα είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, έχοντας όμως στην περίπτωση που τα σπίτια απομείνουν στα χέρια των πολιτών ένα επιπλέον πόντο στην ασκούμενη πολιτική τους.

Ας το πουν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν οι Έλληνες να έχουν ιδιοκτησία.

Ας το πουν ξεκάθαρα πως είναι με το μέρος του κεφαλαίου κι όχι των φτωχών ανθρώπων.

Ας πουν την αλήθεια πως μέσω των funds θα κερδίσουν και οι ίδιοι αλλά και πολλοί «φίλοι» τους, γιατί είναι κερδοφόρα μπίζνα με μικρό κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon