cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι το έπιασαν το… νόημα

Μπορεί να μην είναι Έλληνες, μπορεί να μη ζουν στην Ελλάδα αλλά επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους έχουν πλήρως αντιληφθεί τι “παίζει” στην Ελλάδα, πολύ καλύτερα από τους Έλληνες… “συναδέλφους” τους!!!

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι το έπιασαν το… νόημα

Για τους Γερμανούς δημοσιογράφους μιλάμε, που με αφορμή το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνο για το πώς «μεταχειρίζεται» το εργαλείο της μεταναστευτικής πολιτικής.

Τον κατηγορούν για μια ακόμα φορά για τα push backs αλλά και για τις «φυλακές απελάσεων», που έχει στήσει, ενώ κάνουν λόγο για την ικανότητά του «να αποφεύγει την αλήθεια».

Μάλιστα η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung σχολιάζει πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπειρία στην άρνηση κατηγοριών, όπως, για παράδειγμα, ότι η Ελλάδα μαζεύει επανειλημμένα πρόσφυγες στα ανοιχτά των νησιών της στο Αιγαίο και τους πετάει έξω…

Όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούν για τις επαναπροωθήσεις, ο Μητσοτάκης τις αρνείται εδώ και χρόνια.

Το ότι τη γλιτώνει οφείλεται σε μια δική του μορφή λαϊκισμού: χωρίς υβριστική ρητορική, χωρίς εκκεντρικότητα, χωρίς φωνασκίες…

Ο Μητσοτάκης σίγουρα δεν είναι ούτε Όρμπαν, ούτε Τραμπ. Δείχνει όμως με πόση επιτυχία μπορεί να αποφευχθεί η αλήθεια στην πολιτική, με τον κατάλληλο τρόπο“.

Και είναι αλήθεια πως αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι κάνει ο Κυριάκος Μητσοστάκης και δυστυχώς όχι μόνο στο μεταναστευτικό.

Είναι η πολιτική τακτική του και στα θέματα της οικονομίας, και στα θέματα της υγείας, και στα θέματα της παιδείας… παντού το ίδιο μοτίβο.

Με επιτυχία αποφεύγει την αλήθεια έχοντας ως μεγάλους συμμάχους του τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που δεν λειτουργούν σαν τους Γερμανούς.

Στην πραγματικότητα δε λειτουργούν καν ως δημοσιογράφοι αλλά ως φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε ότι η ΝΔ αύξησε το αφορολογητο στις γονικές παροχές από 150.000 σε 800.000 ανά γονέα και ανά παιδί. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να μεταβιβάσει στα παιδιά της περιουσίας έως και 3.200.000 με μηδέν φόρο.

Αυτό δεν αφορά την μεσαία τάξη, το καταλαβαίνουμε ε;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon