cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Οι συντάξεις με ένα κλικ και τα έξυπνα συστήματα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αυτονόητα

Απίστευτο μπέρδεμα – σοκ για εκπαιδευτικούς που είχαν και αγροτικά εισοδήματα και τα δήλωναν και τώρα βγήκαν στην σύνταξη

Οι συντάξεις με ένα κλικ και τα έξυπνα συστήματα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αυτονόητα

Διαφημίζουν συντάξεις με ένα κλικ από το σπίτι και κομπάζουν για το πόσο γρήγορα έχουν καταφέρει να εκδίδουν πλέον τις συντάξεις αλλά στην πραγματικότητα η εικόνα δεν είναι τόσο ειδυλλιακή και τα έξυπνα συστήματα, που λένε πως έχουν υιοθετήσει, μόνο έξυπνα που δεν είναι.

Και για να είμαστε ακριβείς ας δούμε τι συνέβη σε εκπαιδευτικούς που αποχώρησαν για να συνταξιοδοτηθούν ενώ είχαν, όσο ασκούσαν το επάγγελμα, και λίγα έσοδα από αγροτικές δραστηριότητες. Ως γνωστόν η μεγάλη πλειοψηφία των καταγόμενων από χωριά Κρητικών, έχει έστω λίγες ελιές για να βγάζει το λάδι της χρονιάς και κανένα αμπελάκι.

Αρκετοί λοιπόν εκπαιδευτικοί είδαν την εκκαθάριση της σύνταξης του Ιουλίου κι έπαθαν σοκ καθώς το ποσό ήταν το μισό όσων ήξεραν πως θα λάβουν όταν αποχωρούσαν από την υπηρεσία τους, με βάση τους υπολογισμούς των εργατολόγων.

Επικοινώνησαν λοιπόν με τον πολυδιαφημισμένο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και πήραν μια απάντηση πιο σοκαριστική από τα λίγα λεφτά της σύνταξης τους.

Όσοι είχαν κάνει το λάθος να δηλώνουν τα αγροτικά τους εισοδήματα παράλληλα με αυτά της εργασίας τους ως εκπαιδευτικοί, γιατί βλέπετε ήταν συνεπείς και δεν ήθελαν το κράτος να χάσει φόρους, τιμωρήθηκαν γιατί τα έξυπνα συστήματα του ΕΦΚΑ δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν αν η αγροτική ή η εκπαιδευτική ήταν η κύρια δραστηριότητα τους.

Δηλαδή τους περνούσαν για εκπαιδευτικούς με κύρια απασχόληση την αγροτική!! Δε λέμε δουλειά τους ήταν να “καλλιεργούν” την προσωπικότητα και τις γνώσεις των παιδιών, αλλά όχι κι έτσι.

Και βέβαια όταν οι άνθρωποι ρώτησαν πότε το λάθος θα διορθωθεί πήραν την απάντηση πως κανείς δε γνωρίζει…

Προφανώς το μόνο που γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί είναι η αυτοδιαφήμιση και το κατόπιν ενεργειών μου. Για τα λάθη δηλώνουν άγνοια, εξάλλου οι δικές τους παχυλές μηνιαίες απολαβές ποτέ δεν θα μπούν κουτσουρεμένες στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Κι αφού το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός αλλά μπορεί να λαμβάνει και τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές καλλιέργειες του χωρίς μπερδέματα δραστηριοτήτων, όλα βαίνουν καλώς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon