cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ιδία μένουν…

Με ένα δικό του χιουμοριστικό σκίτσο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Δουλουφάκης, καυτηριάζει τις… μεταγραφές αεροδρομίου στις δημοτικές παρατάξεις

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ιδία μένουν…

Το είχαμε πει, με αφορμή παλιότερο podcast μας, ότι ο Δημήτρης Δουλουφάκης είναι ένα πολλά υποσχόμενο “φυντάνι” του ΚΚΕ, δεν το είχαμε πει; Και τώρα σιγά – σιγά στον δρόμο για την Λότζια φαίνεται πως το αποδεικνύει αυτό. Είχαμε σχολιάσει άλλωστε και τον μαχητικό του λόγο κατά την ομιλία παρουσίασης του ψηφοδελτίου του για τον Δήμο Ηρακλείου. Δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι λιγότερο από έναν υποψήφιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η τελευταία έκπληξη, θετική μάλλον, από τον Δημήτρη Δουλουφάκη είναι η πρόσφατη ανάρτηση του στο facebook με την οποία σχολιάζει τον τρόπο που οι άλλες παρατάξεις συναποφασίζουν για υποψηφίους, αλλά και συνεργασίες.

Εντάξει μέχρι εδώ, ωστόσο, αυτό που το απογείωσε πραγματικά ήταν ότι φρόντισε να το κάνει ακόμα πιο παραστατικά συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα ομολογουμένως αρκετά ευφάνταστο σκίτσο, φανερώνοντας μας παράλληλα και ένα ακόμα από τα ταλέντα του.

Τελικά είχαμε δίκιο και πέστε να μας φάτε… είναι μεγάλο… “φυντάνι” ο Δουλουφάκης!!!

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την φάση με τα σκίτσα την ξεκίνησε γνωστός σκιτσογράφος του Ηρακλείου. Πολλά από τα σκίτσα του οποίου χρησιμοποιήσαμε και εμείς σε δικά μας θέματα για τα τεκταινόμενα στον δρόμο προς την Λότζια.

Πάμε όμως να δούμε τι αναφέρει σχετικά στην ανάρτηση του ο κ. Δουλουφάκης…

Το σκίτσο το έφτιαξα εξαιτίας των διαφόρων εξελίξεων στις μεταγραφές αεροδρομίου ( ή αλλιώς συνεργασίες ) και ανταλλαγές μεταξύ των παρατάξεων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αν και μια εικόνα λένε ότι αξίζει χίλιες λέξεις, αν και δημοσιεύεται και ένα άρθρο μου στη «ΠΑΤΡΙΣ» με λίγες λιγότερες από χίλιες, ένα μικρό σχόλιο και εδώ:

Όσο αφορά τις ανταλλαγές, μετακινήσεις και τις συνεργασίες, ενώ διαλαλούν παντού ότι γίνονται με ένα συναινετικό πρόσημο και ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα για το καλό του Δήμου και του δημότη σημαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Υπονοεί τους στενούς δεσμούς τους με το κατεστημένο και τα τοπικά και κεντρικά συμφέροντα, που είτε πολιτικά είτε οικονομικά θέλουν να έχουν πρόσβαση σε όλες αυτές τις παρατάξεις. Λέει πολλά για την ύπαρξη «συνεκτικού οράματος» και απουσίας ουσιαστικών διαφορών μεταξύ τους.

Μέχρι στιγμής ο κ. Καλοκαιρινός έχει ήδη δεχτεί πέντε νυν αντιδημάρχους, και εγείρει έτσι σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο εκφράζει πραγματικά το «καινούργιο» και «ανατρεπτικό» για τον Δήμο. Θυμίζω άλλωστε ότι το 2019, με την παράταξη Λαμπρινού συντάχτηκαν και διοικήσαν τον Δήμο οι Κοι Βασιλάκης και Σισαμάκης.

Επίσης όλοι με κάποιο τρόπο προσπαθούν να κρύψουν, σαν να ντρέπονται ένα πράγμα, την όποια σχέση και στήριξη τους από κόμματα.

Ενώ έχουν στις παρατάξεις τους ανθρώπους που μέχρι πριν περίπου ένα μήνα έκαναν συγκεκριμένο πολιτικό και κομματικό αγώνα και ανήκουν και στα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, τώρα ξαφνικά είναι σαν να μην συνέβη τίποτα.

Σφυρίζουν αδιάφορα γιατί αυτό που προσπαθούν είναι να μην φανεί ότι δεν έχουν και τίποτα να χωρίσουν, άλλωστε στη Βουλή μια χαρά τα ψηφίζουν χέρι-χέρι και εδώ στα τοπικά, αντιστοίχως μια χαρά τα εφαρμόζουν …

Άρα τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ιδία μένουν …

Και τώρα βέβαια που μας έδειξε το ταλέντο του ο κ. Δουλουφάκης περιμένουμε και άλλα σκίτσα εννοείται. Έχουμε σκίτσο με τον κ. Καθηγητή, να μην έχουμε και ένα με τον κ. Στρατηγό; Δίνει και αυτός καλές αφορμές και πλούσια θεματολογία νομίζω. Δημήτρη, δες το και σαν παραγγελιά!!!

P.S.1Όλα τα λεφτά οι μπλε, πράσινες και ροζ πινελιές στον γρύπα, το μυθικό τέρας με σώμα λιονταριού, κεφάλι και φτερά αετού, που είναι και το σήμα – έμβλημα του Ηρακλείου.

P.S.2Παιδιά εκεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Καραμαλάκη μιας και δεν το έχετε καθόλου με τα βίντεο στο tiktok μήπως να ψάξετε και εσείς για κανέναν σκιτσογράφο, μπας και το γυρίσετε λίγο το ματσάκι;

Update: Δεν προλάβαμε να προτείνουμε στην επικοινωνιακή ομάδα Καραμαλάκη να πάρει σκιτσογράφο και βλέπουμε ότι ήδη άκουσαν την συμβουλή μας… Είδαμε και το… σκίτσο φυσικά. Εντάξει παιδιά… αφήστε τα tiktok και τα σκίτσα και γυρίστε το καλύτερα στα αρθράκια για τις… γαμοβαπτίσεις που μαζεύουν 4000 κόσμο. Μέχρι εκεί είστε… Τα φιλιά μου…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon