cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Πάμε κι όπου βγει ξανά με το νέο Επιτελικό του Μητσοτάκη

Το αξιολόγησε και το βρήκε… άριστο και έτσι πάμε κι όπου βγει ξανά με το νέο “ενισχυμένο” Επιτελικό Συγκεντρωτικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Πάμε κι όπου βγει ξανά με το νέο Επιτελικό του Μητσοτάκη

Πάμε κι όπου βγει ξανά με το Επιτελικό Συγκεντρωτικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το αξιολόγησε και το βρήκε επιτυχημένο κι έτσι τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης του το ενισχύει περαιτέρω

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φυσικά μιλάμε και το περίφημο επιτελικό κράτος που έφτιαξε και το οποίο, αφού τον ψήφισαν πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι και του έδωσαν το πράσινο φως, το ενισχύει, κι ας ήταν κατά γενική ομολογία αποτυχημένο.

Γιατί αν επί τέσσερα χρόνια το κατακρίνεις, βλέπεις τις δυσλειτουργίες του, βλέπεις τις αποτυχίες του αλλά μετά εκείνον που το εμπνεύστηκε τον κάνεις απόλυτο κυρίαρχο είναι σαν να του λες ουσιαστικά: προχώρα είσαι κορυφή, συνέχισε όπως άρχισες.

Κι αν ακόμα ορισμένοι δεν έχουν κατανοήσει τι σημαίνει επιτελικό κράτος να εξηγήσουμε με απλά λόγια πως είναι η πρωθυπουργοκεντρική και συγκεντρωτική λειτουργία της Κυβέρνησης.

Έχουμε δηλαδή απόλυτη υπαγωγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στον αρχηγό της και πρωθυπουργό, δηλαδή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διοικεί εκείνος και κάποιοι στενοί συνεργάτες του βάζοντας συχνά πυκνά στην μπάντα, όπως λέμε στην Κρήτη, τους αρμόδιους υπουργούς.

Τι ήταν στην πράξη το επιτελικό κράτος την περασμένη τετραετία;

Ήταν το κράτος που… κρυφάκουγε τους πάντες, έβαζε κάτω από το χαλί τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, ρίχνοντας ευθύνες στους απλούς υπαλλήλους κι όχι σ’ εκείνους που έπρεπε να πάρουν αποφάσεις που δεν πήραν.

Ήταν το κράτος που… αδιαφόρησε για το θάνατο πάνω από 37.000 ανθρώπων που νόσησαν από κορωνοϊό και που για τον έξω κόσμο διαχειρίστηκε άριστα την πανδημία.

Ήταν το κράτος των ιδιωτικών συμφερόντων, το κράτος που μπορεί να στήσει ΑΠΕ σε περιοχές NATURA, το κράτος ενός ετοιμοθάνατου ΕΣΥ, της ακρίβειας και του να βλέπεις το μαύρο αλλά να σε πείθουν πως είναι άσπρο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon