cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Πώς έκλεβε την Εφορία ο Ντόναλντ Τραμπ;

Με λογιστικά τρικ, φουσκωμένα έξοδα και ζημιές ο Τραμπ δεν πλήρωσε φόρο ούτε ένα δολάριο…

Πώς έκλεβε την Εφορία ο Ντόναλντ Τραμπ;

Έξοδα γραφείου: 226.548 δολάρια, 204.616 δολάρια για «Προγράμματα χόκεϊ», 110.338 δολάρια για «Επισκευές», 2.766 δολάρια για φαγητό και ποτό, 1.636 δολάρια για τραπεζικά τέλη, 1.548 δολάρια για «Διακοσμήσεις» και… διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων: 1,2 εκατομμύρια δολάρια!

Οι προηγούμενες μυστικές φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, τις οποίες δημοσίευσε την Παρασκευή η Επιτροπή Οικονομικών και Φορολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, βρίθουν από χυδαία, περίεργα και μερικές φορές παράλογα στοιχεία.

Τα αρχεία καλύπτουν έξι χρόνια, από το 2015 έως το 2020, από την εκστρατεία του Τραμπ μέχρι το τέλος της προεδρίας του. Τα έσοδα, τα έξοδά του, τα κέρδη, οι ζημίες, τα μερίσματα, τα ταμειακά του υπόλοιπα, οι αποσβέσεις και οι περιουσίες του αναφέρονται σε χιλιάδες σελίδες και εκατοντάδες, μερικές φορές σκοτεινές εταιρείες.

Το συνονθύλευμα των αριθμών επιβεβαιώνει αυτό που υποπτευόταν εδώ και καιρό και έχει ήδη αποκαλυφθεί εν μέρει σε έρευνες των μέσων ενημέρωσης:

ο Τραμπ δεν είναι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική ιδιοφυΐα με την οποία παρουσιάζεται εδώ και δεκαετίες -μια εικόνα με την οποία έφτασε στον Λευκό Οίκο το 2016. Μάλλον είναι ο βασιλιάς των εκατομμυρίων σε ζημιές και αμφίβολα φορολογικά κόλπα.

Στις ΗΠΑ, οι φορολογικές δηλώσεις είναι γενικά εμπιστευτικές. Ωστόσο, οι περισσότεροι πρόεδροι τις δημοσίευαν οικειοθελώς, για λόγους διαφάνειας. Μόνο ο Τραμπ έχει αρνηθεί από το 2015 να αποκαλύψει τα περιουσιακά του στοιχεία και προσέφυγε ακόμα και στα δικαστήρια για να το αποτρέψει. Ο Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν δημοσίευσαν οικειοθελώς τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα τελευταία 24 χρόνια. Το 2021, πλήρωσαν 150.439 δολάρια σε φόρους επί 610.702 δολαρίων εισοδήματος —πραγματικός φορολογικός συντελεστής 24,6 τοις εκατό.

Η διαρροή των φορολογικών μυστικών του Τραμπ ήρθε λίγες μέρες πριν οι Δημοκρατικοί χάσουν την πλειοψηφία στην επιτροπή όταν και θα ορκιστεί το νέο Κογκρέσο στις 3 Ιανουαρίου 2023.

Μηδενικά εισοδήματα και ζημίες δήλωσε ο Τραμπ στην Εφορία για να αποφεύγει τους φόρους

Αποκαλυπτήρια στις ΗΠΑ για τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου. Ο Τραμπ, όπως έδειξε έρευνα ειδικής επιτροπής, ως πρόεδρος, επικαλείτο ζημίες, και έτσι δεν πλήρωσε ούτε σεντ σε φόρους για το 2020, ενώ σύμφωνα με τον Guardian διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και στην Κίνα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon