cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Pummaro Τσίπρα ή σανίδα σωτηρίας;

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού επανέφερε στην πραγματικότητα μέλη, κόμμα και στελέχη αλλά απελευθέρωσε και τον πρόεδρο Κασσελάκη…

Pummaro Τσίπρα ή σανίδα σωτηρίας;

Αίσθηση προκάλεσε τις τελευταίες ώρες η μετά από καιρό δήλωση Τσίπρα όπου και “σκέπασε” τα όσα γίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημιούργησε μία τομή γείωσης και διάυγειας εντός και εκτός κόμματος. Όλη η αριστερά γενικά προσπάθησε να ερμηνεύσει την δήλωση Τσίπρα.

Άλλοι κατάλαβαν, άλλοι έκαναν πως δεν, και κάποιοι πραγματικά δεν κατάλαβαν…

Να συμφωνήσουμε πρώτα, σε δύο βασικά.

  1. Η δήλωση Τσίπρα απλά περιγράφει μια κατάσταση υπαρκτή αλλά και συγχρόνως θλιβερή, ειδικά την εποχή που διαδραματίζεται.
  2. Το κείμενο – pummaro η αλήθεια είναι – του Αλέξη Τσίπρα περιέχει τις δικές του παρατηρήσεις και για την κατάσταση απέναντι στον νέο πρόεδρο αλλά και τα τραγικά λάθη του.

Το ιστορικό, κατά την άποψή μου, κείμενο-τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, έπιασε ακριβώς τον παλμό του κόσμου, και της αριστεράς που εδώ και 6 μήνες παρακολουθεί ένα ΣΥΡΙΖΑ – GAME, πολύ χαμηλού – και πολιτικά – επιπέδου, που αντί να είναι ένα αντιπολιτευτικό και πολιτικό εργαλείο της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην λαίλαπα της δεξιάς του Μητσοτάκη, έχει καταλήξει να γίνει ένα κόμμα παιχνιδιών εξουσίας, επιπέδου monopoly χωρίς χαρτονομίσματα…

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, και επανέφερε στην πραγματικότητα μέλη, κόμμα και στελέχη αλλά και απελευθέρωσε τον πρόεδρο Κασσελάκη να έκανε μία “έξω απ’ τα δόντια”, εναρκτήρια ομιλία στο 4ο Διαρκές (σωστός τίτλος…) Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ώστε να πάει όλη η αυτή η κόντρα του…κόμματος με τον πρόεδρο, τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε ντρέτα!, όπως είπε, το τελευταίο του χαρτί. Οι επικριτές, δελφίνοι, ή οι wanna be ηγέτες της αριστεράς, καλό θα ήταν να πράξουν το ίδιο.

Μπας και κάποια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει την δουλειά της για την οποία εκλέχθηκε από την κοινωνία των πολιτών. Δηλαδή αντιπολίτευση με αποτελέσματα και όχι με ιστορικές ιαχές…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon