cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τελικά δεν ήταν… μεμονωμένη η εκπροσώπηση των funds!!!

Δεν μπορείς να έχεις δουλέψει σε υπόθεση fund για κατάσχεση πρώτης κατοικίας δανειολήπτη και μετά να εμφανίζεσαι ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών…

Τελικά δεν ήταν… μεμονωμένη η εκπροσώπηση των funds!!!

Το δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, είχε αναλάβει το 2021 και δεύτερο δάνειο του ίδιου νοικοκυριού, το οποίο είχε καταλήξει και αυτό με τη σειρά του σε fund, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην «Εφ.Συν».

Συγκεκριμένα, δύο μήνες νωρίτερα από τη διαταγή πληρωμής υπέρ της Intrum το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εταιρεία του κ. Μάντζου, με αντίκλητο τη σύζυγό του κ. Παναγιωτίδου, «εξέδιδε άλλη μία διαταγή πληρωμής εις βάρος των ίδιων δανειοληπτών και υπέρ της Intrum. Η διαταγή πληρωμής με αριθμό 7138/2021 αφορούσε ποσό 81.000 συν τους τόκους από 20/7/2018 και επιδόθηκε στους δανειολήπτες στεγαστικού δανείου η καταγγελία της σύμβασής τους από την Intrum. Αυτή η διαταγή πληρωμής φέρει ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2021», όπως αναφέρει η «Εφ.Συν».

Η νέα αποκάλυψη λοιπόν φαίνεται πως στέλνει στον “κουβά” τους ισχυρισμούς Μάντζου περί «μεμονωμένης εκπροσώπησης εταιρειών διαχείρισης δανείων», καθώς η εταιρεία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει δύο δάνεια του ίδιου νοικοκυριού που κατέληξαν εν τέλει σε fund.

Και το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις λίγες ημέρες πριν το ΠΑΣΟΚ έβγαζε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;

Και ναι είναι σχεδόν το ίδιο, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει κατά των πλειστηριασμών, μιας και επί κυβέρνησής του είχε πρακτικά ανοίξει ο δρόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. (δείτε και το σχετικό: ΕΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ αλλά και το: Μακάρι να έλεγε ψέματα…)

(Να κάνω άλλη μια παρένθεση εδώ και να αναφέρω ότι όσοι νόμιζαν ότι δεν είχαμε ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς, μάλλον γελάστηκαν… Εμείς εδώ παιδιά δεν λιβανίζουμε, όπως κάνουν άλλοι… )

Θυμίζω λοιπόν ότι λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο όταν είχε “σκάσει” το θέμα με το μπουκάρισμα των funds με τα πριόνια στην οικία της Ιωάννας Κολοβού ο κ. Τσίπρας την είχε επισκεφτεί και είχε πει ότι επί των ημερών του δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, “παρά το ότι μας πίεζαν και μας ανάγκαζαν οι δανειστές”, ξεχνώντας όμως να πει ότι η δική του κυβέρνηση άνοιξε την “πόρτα” για τους πλειστηριασμούς.

Και κάπως έτσι… άνοιξε και η… “πόρτα” για τα “αθώα” παιδιά τους μεροκαματιάρηδες δικηγόρους των funds να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου κάνοντας την… “δουλίτσα” τους. Και καλά μέχρι εκεί, όταν όμως έχουν και πολιτικό πόστο, θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεχτικοί. Και στο τι λένε και κυρίως στο τι κάνουν.

Δεν μπορείς ας πούμε να έχεις δουλέψει σε υπόθεση fund για κατάσχεση πρώτης κατοικίας δανειολήπτη και μετά να εμφανίζεσαι ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όπως έκανε πχ ο. κ Μάντζος.

Και δεν είναι μόνο αυτό… αλλά και το ότι είπε ψέματα ότι σταμάτησε να δικηγορεί το 2019!

Και σήμερα στην δεύτερη σχετική αποκάλυψη μαθαίνουμε λοιπόν ότι όχι μόνο δεν σταμάτησε να δικηγορεί το 2019 αλλά εκπροσώπησε και άλλο fund το 2021 “κυνηγώντας” και δεύτερο δανειολήπτη για χρέη 130.000 ευρώ σε στεγαστικό δάνειο.

Και δεν είναι μόνο αυτό… αλλά έχουμε και τους… ντόπιους Πασόκους εδώ στο Ηράκλειο να μας… βρίζουν στα social media επειδή τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε – σχολιάσουμε την περίπτωση Μάντζου.

Κάποιοι μάλιστα το πήγαν και ένα βήμα παραπέρα… και μας “εγκάλεσαν” επειδή τολμήσαμε λέει να το κάνουμε και “χορηγούμενο” το θέμα στο facebook για να “χτυπήσουμε” το ΠΑΣΟΚ (και όχι για τα views?). Σφάλαμε… λοιπόν… καθώς το αποκλειστικό δικαίωμα στα “χορηγούμενα” posts στα social media φαίνεται να το έχουν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια που τα βρίσκουν τόσα λεφτά για διαφημιστικές καμπάνιες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχοντας τα κόμματα τους καταχρεωμένα;

Αυτή είναι η σοβαρή και μη τοξική αντιπολίτευση; Με τέτοιες πρακτικές θα… αναστήσετε τον ήλιο τον πράσινο; Καλά θα πάει και αυτό…

Με πληροφορίες από Εφ.Συν

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon