cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τελικά κερδισμένες είναι μόνο οι ΗΠΑ και χαμένη η Ελλάδα

Εξωτερική πολιτική για γέλια είναι αυτή για την οποία κοκορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξηγήσουμε το γιατί…

Τελικά κερδισμένες είναι μόνο οι ΗΠΑ και χαμένη η Ελλάδα

Τόσο καιρό εμφανιζόταν ως το καλό και υπάκουο παιδί των Αμερικανών που δεν χαλούσε κανένα χατίρι.

Ζήτησαν οι Αμερικανοί στήριξη των Ουκρανών στον πόλεμο με τους Ρώσους τους προσφέραμε, ζήτησαν όπλα για τους Ουκρανούς τους δώσαμε, ζήτησαν να πάει ελληνική φρεγάτα εκεί όπου οι Χούτι δεν αστειεύονται στείλαμε.

Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου οι Τούρκοι ήταν το κακό και ανυπάκουο παιδί που έκανε ακριβώς το αντίθετο και εισέπραττε μόνο αρνητικά σχόλια.

Δήλωνε μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως οι γείτονες μας δεν θα πάρουν F-16 και νόμιζε πως είχε τη δύναμη να το επιβάλλει.

Η πράξη όμως απέδειξε πως απλά οι Αμερικανοί καθυστερούσαν να μας πουλήσουν F-35, τα οποία ζητούσαμε εδώ και χρόνια, γιατί ήθελαν να πάρουν ανταλλάγματα από την Τουρκία ώστε να δώσουν και σ’ εκείνη μαχητικά κι έτσι να έχουν διπλό όφελος.

Και θα τα «πάρουν» χοντρά, πάνω από 30 δις από τις δυο χώρες.

Και το υπάκουο παιδί, το Μητσοτάκη, εξακολουθούν να έχουν του χεριού τους οι Αμερικανοί (Αν διαβάσετε την επιστολή Μπλίνκεν για τα F 35 θα δείτε πως η δωρεάν βοήθεια, που θα τα συνοδεύει συνδέεται αποκλειστικά με την προοπτική προώθησης από τη χώρα μας περισσότερου στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία) και τον ανυπάκουο Ερντογάν έπεισαν να δώσει πράσινο φως ώστε η Σουηδία να μπει στο ΝΑΤΟ (τώρα οι ΗΠΑ θα εισπράττουν κι από εκείνη για να την εξοπλίζουν και να ακολουθεί στις αποστολές του ΝΑΤΟ).

Από τις χώρες αυτές μαντέψτε ποια είναι η χαμένη απ’ όλο αυτό το παιχνίδι;

Και βέβαια ένα ερώτημα που περιμένουμε να απαντηθεί το επόμενο διάστημα είναι πως προκύπτει το κόστος των σχεδόν 9 δις για τα F-35 που θα πάρουμε γιατί και 100 εκατομμύρια να βάλουμε το κάθε αεροσκάφος δεν μας βγαίνει το ποσό.

Κι ένα δεύτερο ερώτημα, τι θα κάνουν τα F-35 στην Ελλάδα και τα F-16 στην Τουρκία αφού εδώ κι ένα χρόνο έχουν σταματήσει οι παραβιάσεις και αναχαιτίσεις;

Να περιμένουμε πάλι επανέναρξη τώρα που μπήκαν στο χορό τα νέα μαχητικά;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon