cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Θα περάσουμε ένα χειμώνα… μούρλια

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Τώρα «έδεσε» η κυβέρνηση το γάιδαρο της για 4 χρόνια κι άρχισε να… κόβει. Έτσι κι εμείς τώρα θα περάσουμε… μούρλια!!!

Θα περάσουμε ένα χειμώνα… μούρλια

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

Έτσι κι εμείς τώρα θα κληθούμε να περάσουμε ένα ιδιαίτερο δύσκολο χειμώνα ξεχνώντας ακόμα και τα ευτελή pass που μοίραζε πέρυσι η Κυβέρνηση για να μας καλοπιάσει να την ψηφίσουμε.

Τώρα «έδεσε» το γάιδαρο της για 4 χρόνια κι άρχισε να… κόβει.

Πάει το market pass, πάει και η κρατική επιδότηση στην αντλία, η οποία εφαρμόστηκε πέρυσι και βοήθησε τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνουν το σπίτι τους σε τιμές κάτω από 1,10 ευρώ το λίτρο. Φέτος λένε η τιμή του στο ξεκίνημα της περιόδου προμήθειας θα ξεπερνά το 1,50 ευρώ.

Όσο για την έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, που δεν θα δουν αύξηση το 2024 λόγω προσωπικής διαφοράς, το πιο πιθανό είναι να μετατεθεί χρονικά από το τέλος του 2023 στις αρχές του 2024.

Και θα έλθουν κι άλλες περικοπές, κι άλλες ματαιώσεις, που δεν θα μας αρέσουν καθόλου, καθώς η ζημιά στη Θεσσαλία και τις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές είναι τεράστιες και μαντέψτε ποιος θα κληθεί να τις πληρώσει;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με καμάρι δήλωσε πως εξασφάλισε από την ΕΕ 2,2 δις για αποκατάσταση καταστροφών όμως αφενός δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα ούτε για ζήτω κι αφετέρου από το συγκεκριμένο ποσό μόνο ένα μικρό μέρος είναι χρήμα που δόθηκε πραγματικά για τις πλημμύρες.

Τα υπόλοιπα θα μας δίνονταν έτσι κι αλλιώς και τώρα δεν θα πάνε σε άλλα έργα, όπως θα συνέβαινε υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά για τις ζημιές του Daniel.

Και δεν θα σχολιάσουμε την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα και τις υπηρεσίες, που χτυπάει εδώ και καιρό κόκκινο και μας έχει κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας.

Αλήθεια ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν πως φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Και βέβαια το πανηγύρι ακρίβειας θα ενταθεί καθώς φέτος δεν θα υπάρχει παραγωγή ελαιολάδου οπότε η τιμή του θα φτάσει στο Θεό ενώ δεν θα υπάρχει παραγωγή πληθώρας φρούτων, λαχανικών και σιτηρών λόγω πλημμυρών στο θεσσαλικό κάμπο, τα οποία θα εισάγουμε και θα ακριβοπληρώσουμε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon