cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Τι έχουμε καταλάβει από την ιστορία με τον Νίκο Παπαθανάση

Αντί να φέρει ανάπτυξη και επενδύσεις απλά χρησιμοποίησε την εξουσία του για να πετύχει μια χαριστική ρύθμιση στα δάνεια του που βγάζει μάτι και προκαλεί του πολίτες που για 10-15 χιλιάρικα χάνουν τα σπίτια τους

Τι έχουμε καταλάβει από την ιστορία με τον Νίκο Παπαθανάση

Δεν ξέρω εσείς τι έχετε καταλάβει από το νέο ζήτημα που έχει ανακύψει με έναν ακόμα άριστο της ΝΔ, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, αλλά χωρίς να ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες διαπιστώνουμε τα εξής:

Τοποθετήθηκε στο Υπουργείο σε θέση κλειδί, για να ασχοληθεί με ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα, ένας άνθρωπος που εκτός υπουργείου δεν ήταν ικανός να ξεχωρίσει τι σημαίνει ανάπτυξη και πως γίνονται επενδύσεις και πήγε κι έμπλεξε ως εγγυητής σε μια εταιρεία που τον «κρέμασε». «Μου είπαν (η τράπεζα) ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8» ανέφερε σε μια από τις πρώτες δηλώσεις του. Δηλαδή δεν ήξερε ούτε τι είχε υπογράψει ως εγγυητής ο υπουργός που είναι στο Υπουργείο επιφορτισμένος με τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (τι επιτυχίες άραγε να έχει σε αυτή τη θέση;).

Ακριβώς επειδή οι ικανότητες του στη διαχείριση ήταν περιορισμένες κατέφυγε στο παλιό γνωστό κόλπο της μεταβίβασης περιουσίας στα παιδιά του μήπως και τη γλιτώσει από τις τραπεζικές απαιτήσεις αλλά ούτε κι εκεί τα κατάφερε.

Αφού είδε κι απόειδε, στριμωγμένος πανταχόθεν, χρησιμοποίησε την θέση εξουσίας που του έδωσε η ΝΔ για να πετύχει όχι απλά κούρεμα αλλά μια χαριστική ρύθμιση που βγάζει μάτι και προκαλεί τον απλό Έλληνα πολίτη που για 10 και 15 χιλιάδες ευρώ χρέος χάνει την πρώτη κατοικία του.

Τέλος αποδείχθηκε πως δεν τα καταφέρνει καλά με τα ψέματα γιατί άλλα έλεγε στην αρχή που αποκαλύφθηκε η ιστορία του κι άλλα στην πορεία αναφορικά με τις υποχρεώσεις του στην τράπεζα. «Δεν ξέρω τίποτα για το δάνειο», «δεν χρωστάω τίποτα» κι άλλα τέτοια ανυπόστατα, όπως αποδείχθηκε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon